My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jun 22, 2012

tutti frutti ice cream

Suke mkn eskem? aku n en asben suke gileeeee mkn eskem... dlm peti ais mmng ade stok pnye la bak kate org.. hihihi... (tngk bdn ktorng la kan.. hihi) kali nie aku nak try sndri buat eskem, esyik beli je kan.. nak tau gak pe rase klu buat sndri.. hihi...



Ni 1st time aku buat eskem nie... 2 kali aku buat.. 1 kali x jd.. n kali nie jd.. so aku tepek resepi yg jd tu kat sni tuk share ngn kwn2 seme... mane la tau klu jdkan... hihihi.....


Okeh jom skodeng bahan-bahan die.... 

1 bekas besar uougrt nestle smootch n fruity...(aku gune yg gamba 1st kat atas nie.. buah beri campo)
1 cwn susu fresh milk
1/2 cwn susu pekat manis
2 sudu madu lebah


Cara-caranye:

Masukan semua bahan2 yg aku tulis tu dlm blender... blend smp sebati.... bile dh sebati msk dlm fridge.. dlm sejam(x beku pon lg time nie..) kuakan blik n blend blik... msk fridge balik.... n pas sejam kuakan blik n blend... buat smp 6 kali atau sebanyak yg korang boleh blend n kua msk fridge tu tuk dptkan eskem yg lembut... dh siap t...sejukan blik smp beku... n mase nak mkn pastikan hias ngan buah skali... sbb bru la btl2 cm Tutti Frutti kan... huhu...


Aku wat 4 kali blend je..(MALAS) tp die dh jd lembut.... cume x segebu cm kdai.... Tp x pe la.. en asben ckp... sdp... Mase nak mkn aku hias ngn buah longan, choc cip n hershey's chocolate syrup.... sebenarnye buh caremel syrup g sdp.. tp sbb dlm peti ais ade choc syrup je.. so bedal je la.. hihi....


muah
-ainlaily-


*picca tu sme ikhsan dr mr google jek.. :P


No comments:

Post a Comment