My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Oct 31, 2011

Penyakit mase hamil....

Pejam celik...pejam celik dh 7 bln usia little angle dlm peyot nie... x sabanye nak lahirkan, nak tngj muke die... nak main, nak geget pp die... hehehe... tp tkt nk brsalin... boleh? hehehe.... dlm mase 7 bln nie mcm penyakit la titibe dtg.. biase la penyakit preggy mummy kn... aku tau... msti ramai g kwn2 yg dh bese pon mngalami cm aku rase... lg2 yg ade anak ramai... huhu... aku nie bese la... bru 1st time... soooo... agak xcited sket nk cite pengalaman baru.. keh..keh..keh....

Deman / Sentiase panas bdn
Nie jd mase aku mumule prgnent dlu... tiap pagi nak bangun bdn panas... tekak sakit.... kang siang die ok... mlm mase nak tdo t demam blk... ari2 jd cm nie... bangun pagi je kepale mengong cm kene demam panas... lame gak aku bertarung ngn demam nie... dlm 3 bln kot.....tp x ari.... die cm 3 ari kene.. 1 ari x kene... t dua ari plk kene... ikut suke suki demam tu la bile nk dtg....


Muntah / Loya...
Loya n mual nie mmng dr strt preggy smp 3 bln stngah usia kandungan aku alami... blk keje.. dlm kete dh pening... mual cm nk muntah.... nak baringgg je dlm kepale otak aku nie.... x de selere mkn... tp sofar x de la muntah2... coz aku pena trbace... kate jgn bg perut kosong... atleast mkn roti ke.. biskut ke.. pape je... asalkan jgn bg perut kosong kalau nk elakkan dr muntah2... so far aku try n mmng berjaye....  aku alami muntah2 cume dlm 2 minggu je... tu pon mlm2...  n bkn mntah berturut2.. skali je dlm 1 mlm.... kire cm ala2 merase je... hsband aku pon same.. asal die nk edit gamba.. msti truwek2.... muntah die lg berdrama dr org yg prgnent nie.. hehehe... cute sgt.....

Bengkak Kaki
Ouchh... kaki aku dh membengkak dgn sehat.... titibe berbekas je... cm bantal air yg d cucuk n nnti die naik balik jd normal cm bese... huhuhu... cume bezenye.. yg kaki aku nie naik tuk jd normal tu lambat sket... kasut2 yg ade tu mmng x muat dh.... huhuhu... dh kene beli 1 size bigger.... ade org kate bengkak kaki nie tndenye anak dlm kandungan kite tu lbh besar dr biase.... tp.... kalau korang ade drh tinggi, kencing manis n kencing kotor n kene plk bengkak kaki mknenye mummy tu ade penyakit... n penyakit nie actually bahaye tuk mmy n bby... blh bwe maut....seram kan? kalau nk kurangkan bengkak kaki nie....Mummy2 kene berehat cukup, jgn brdiri lame2, n tido awal mse waktu mlm....  n kaki aku mmng mkn bngkak n bengkak coz.. aku bru pas jage booth... berdiri sepanjang 2 ari... tdo mlm mmng x pena awal... n rajin merayap... so tahniah la kat aku coz dpt bngkak kaki nie... huhuhu.....



Kulit Pecah (Stretch Marks)
Salau org tue kate.. kalau perut gatal jgn garu... t kulit perut pecah.....Kulit Perut korang pecah x? so far perut aku x de la gatal2... (x tau la kalau blm lg ke kan) tp...aku mcm bru nk nmpak2 kepecahan die sket... so far skrng.. tiap2 ari aku sapu nk bio-oil.... sbb x nak stretch Marks tu jd cpt sgt or merebak bnyk sgt... slain perut... ade gak kwn2 yg merekah kat kaki, punggung, kat kawasan pakai selua tu... ade gak kwn yg kene kat seme tmpat yg aku sbtkan nie... mane2 yg stretch marks tu nk nyinggah la.... slain dr Bio-Oil.. aku gune baby oil gak... tngk pe rase sdp bdn la... huhuhu.... tp slain dr 2 produk nie.. korang blh gak gune mnyk zaitun...

Pedih Hulu Hati
Pantang klau aku mkn cili terlebih... atau cili x msk cm smbl belacan tu.... mulelah pedih hulu hati.... cm gastric.. tp org kate tu bende biase yg akan jd tuk preggy mummy sbb dr ade blog doc yg aku pena bace.... die kate rahim kite nie (org mngandung je) akan jd besau n besau... so rahim nie akan menekan kat perut n menyebabkan asid perut bertakung.... cara nak cegah atau nak kurangkan asid nie.. korang kene bnyk mnm susu ibu mengandung tu.. aku skrng mnm Anmum choc... sdp la plk... yum2...


Sakit Pinggang / Sakit belakang...
Bende ni mmng normal... aku skrng nie... ari2 skt pinggng.... tp kwn2 aku ckp.. kalau skit pinggng.. korang just gosok2 je blakang tu slow... lg best kalau dpt hubby yg gosokkan blakang tu... bile g nk brmanje2 kan... heheheh... Jgn letak minyak panas kat perut atau kat blakang.... org kate muke anak kite mnghale ke belakang.... kang kalau hari2 tauk mnyk panas kat pinggang.. tkt t lahir mate die trkelip2... tp org kate la.. btl ke idok tu..x trpasti la plk... hehehe... Jgn korang p gatal2 dok kat kerusi urut tau... coz kerusi tu kan brgegar2.... kang begegar plk otak bby tu... n jgn lg 1... jgn urut blakang bdn tu beria2 cm mengurut org sakit.... ko gile jah? aiyooo..... t dh pas bersalin.. x sakit dh la pinggng tu.. tahan kejap je yup... (pujuk diri sndri gak.. huhuhu)


Cramps / Otot tegang
Ni mmng yg plng aku nyampah.... aaarghhh.... sgt x suke.... blh d katekan tiap mlm kaki cramps.. Biasela.. mummy2 kan akan kongsi calsium die ngn bby die... so dats y la calsium kurang.... Nurse tmpat aku checkup tu ckp kene mnm susu 3 kali sehari... tp aku x leh la... nak muntak ooo mnm susu 3 kali.. sekali sehari je aku wat.... (tu yg asyik dpt cramps tu.... pdn muke aku...) skrng smnggu 2 kali aku mkn ubat calsium.... tuk kurangkan dpt kejang kaki nie.... ubat kalsium nie gak... tuk gg aku yg dh 2 minggu sakit berdenyut2 nie... nk mkn ubat thn sakit x leh.... x leh wat pe... so sile jgn naikkan drh aku sgt ye... coz skt gg nie.. mmng asyik rase nk mara... aku pk sbb aku prggy je.. kene bnyk saba... Oh tuhan... kau berikan lah aku kekuatan... amiiinnn.....

Kencing Kotor....
Aku mmng jg minah pengencing skrng... auchhh... sgt rimas kdng2.... tp pe leh watkan.... biasenye dl 6 bln keatas nie mmng cm nie... sbb kepale bby kat bwh n dh tekan pundi kencing kite....Petua aku senang... minum air barli suam kurang manis... atau x de gule langsng.... petua nie.. mak aku yg bg.... for me... mmng mujarab... mummy2 seme kene cube okeh... kite preggy mum nie bknnye blh mkn ubat2 sgt kan... so slagi ade petua2 cm nie.. uols kene try n error dlu.... n jgn mnm 1 ari je... atleast 3-4 ari brturut2 mnm bru nmpak hasil.. slamat mncube.... tp kalau korang x rawat... takut t ade jngkitan kuman plk.... Jangkitan kuman yg kat pundi kencing nie blh merebak ke buah pinggang n blh ganggu pertumbuhan bby dlm peyot kite nie.... so tepuk dade tanye selere... kalau mls mnm barli atau cm x de efek gak.. p klinik amik antibiotik...


Pape pon... jgn lupe mkn ubat utame yg doc bg tu... ubat merah Obimin tu okeh....

Muah
-Ain Laily-


Oct 25, 2011

Perkembangan baby dalam kandungan dari minggu 29 - minggu ke 40


Minggu ke-29. Postur kita akan kelihatan lebih besar pada bahagian hadapan. Pada masa ini kulit bayi dalam kandungan semakin merah. Namun ia kelihatan agak berkedut sedikit dan lelemak sudah mula terkumpul pada bahagian bawah kulit. Kelopak matanya juga telah terbuka dan sistem pendengaran telah terbentuk dengan sempurna.

Minggu ke-30. Puan perlu banyak berehat. Jika puan tidak bekerja, pastikan puan mendapat rehat yang cukup pada hari siang. Pada waktu malamnya pula, pastikan puan tidur awal dan dapat tidur dengan selesa. Tips tidur - angkat sedikit kaki dan letakkan beberapa biji bantal di bawahnya. Jadi minggu-minggu terakhir ini kita secara rumusannya perlukan rehat yang cukup dan selesa.

Minggu ke-31. Bagi sesetengah wanita hamil akan mendapati tanda kesan regangan merah pada perutnya. Manakala pada payu daranya pula akan kelihatan salur darah yang agak jelas timbul. Ketika ini kedudukan kepala bayi masih berada di bawah. Panjang badannya kini boleh mencecah 37 cm dengan berat 900 g.

Minggu ke-32 pula, bayi kita telah mengalami pertambahan berat badan. Ia mencapai 1.6 kg. Secara normal kedudukan kepala bayi masih berada di bawah. Menyentuh soal hubungan suami isteri pula, sesetengah wanita hamil akan berasa bimbang apabila melakukan persetubuhan kerana takut ia mencederakan bayi yang dikandung. Sebenarnya, puan-puan tidak perlu risau untuk melakukan hubungan seks ketika ini kerana ia tidak akan mencederakan bayi.


Minggu ke-33, bayi kita telah memiliki rupa parasnya yang tersendiri. Rupa inilah nanti yang bakal puan lihat apabila dia lahir kelak. Malah, bayi kita juga sudah boleh membezakan antara terang dengan gelap. Sebagai ibu, inilah masanya puan perlu mendapatkan seberapa bayak rehat yang boleh. Cubalah berbaring sebentar pada waktu tengahari kerana puan mungkin penat ekoran membawa perut yang membesar.

Minggu ke-34, kedudukan bayi pada ketika ini telah betul-betul berada pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi puan telah terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi kelihatan agak tembam.

Minggu ke-35 pula, akan berlaku perubahan pada diri puan. Puan akan merasai kesukaran untuk bernafas, membuang air kecil dengan lebih kerap dan seringkali tidak dapat mengawal air kencing apabila terbatuk, bersin, atau tertawa dengan kuat. Manakala garisan gelap yang mengarah ke bawah perut sudah menjadi lebih ketara dan menonjol. Puan perlu melakukan beberapa senaman termasuklah senaman pelvik untuk menguatkan rahim.

Minggu ke-36 pula sewajarnya sudah mengambil cuti dan berehat di rumah. Puan perlu mengelakkan keletihan dan kelesuan. Senantiasa angkat kaki dan letakkan di atas bantal ataupun objek tinggi untuk mengelakkan urat timbul atau "varicose vein" dan bengkak kaki. Bayi pada masa ini sudah membesar dan saiznya memenuhi ruang uterus puan pada ketika ini. Puan akan berasa perut puan begitu penuh, sarat dan sukar untuk membuat sebarang pergerakan.

Minggu ke-37, kepala bayi mungkin sudah turun ke ruang pelvik. Bonjolan ketara pada perut akan semakin membesar. Bentuk bayi dalam kandungan juga semakin membulat dan kulitnya bertukar menjadi merah jambu. Rambutnya tumbuh dengan lebat dan bertambah sebanyak 5 cm. Kuku lembut telah terbentuk pada hujung jari tangan dan kaki.

Minggu ke-38, puan tentu akan dapat merasa keadaan pundi kencing yang sedikit tertekan dan ini akan menyebabkan kita kerap mahu membuang air kencing.

Minggu ke-39, saat hampir bersalin minggu kedua terakhir sebelum bersalin. Perut kita sudah begitu besar dan berat. Buat masa ini kita perlu fokuskan fikiran kepada perkara-perkara positif dan bayangkan pemandangan indah. Kita perlu pastikan segala persediaan untuk melahirkan telah siap dikemas dan diletakkan di tempat yang muda diambil.

Minggu ke-40 adalah minggu terakhir dan memasuki minggu ini adlaah saat yang ditunggu-tunggu. Puan akan merasa tidak selesa dan tegang pada bahagian abdomen dan akan merasa sedikit gatal. Puan juga akan muali rasa kebas pada bahagian kaki. Bayi kita dalam kandungan kini telah bersedia untuk dilahirkan. Panjangnya sudah 51 cm dan beratnya telah menjangkau 3.4 kg. Jadi impian puan dan suami kini akan menjadi kenyataan dalam sedikit masa sahaja lagi. Bersabar dan saya berharap semuanya selamat.

Oct 24, 2011

RSMY house of real beriani


Adekah korang peminat chesse? yum2.... slah 1 makanan yg trkenal tuk membiakkan lemak kat bdn dgn cepat, segera n pantas.... Klau korang cm tu... means korang blh la dtg cube mkn kat tmpat aku mkn nie... kat Restoran RSMY... Walaupon name kdai nie house of real beriani... tp makanan yg trpemes amosa kat sini roti naan chesse die... yum2... 





Ni la cheese yg depa mskkan dlm roti naan tu.... amacam? segenggam2 okeh....Tp siang2 die jual bese2 je... ade Beriani la setahu aku... roti naan chesse nie available dr 6pm smp midnight je... tp tengok gak... klau yg mngoder nye ramai sgt... x smpt midnight pon habis.... harge rm5 je sepinggan.... Klau korang nak oder... jgn oder bnyak2... t muak... ko tngok je la bape bnyk plk chesee drng gune kan.... sepinggan roti nie blh kongsi tuk 2-3 org.. kalau sepinggan sorang, alamatnye blk t.. roti tu trkelua blk....

Weols oder Nasi beriani ayam gak... saje nak rase... n nasi die mmng sdp.. yum2...

Kedai nie terletak kat Medan Tuanku, Kuala Lumpur... dkt sgt ngn Jln TAR & Maju Junction... n dekat2 ngn Hotel Lotus tepi jln yg area2 SOGO tu..... kalau x jmpe gak... korang GPS je la... cm asben aku slalu wat... sure smp.. hehehe..... Kalau nk p tu... kdai nie bkk dr 4pm - 1am je setiap hari.... slamat mnggemokkn bdn :)

Muah
-Ain Laily-

Jom bli Ferrari....

Korang rase korang x ckp kaye? rase utang bnyk...? dh black list? tp still nk ade kete ferari...? jgn risau.. jgn takut.... nie... meh beli kat sini... huhuhu....


Muah
-Ain Laily-

Kursus Pesaka

Kursus lagi... kali nie jom blaja psl pesaka? aku nie ckp acam bnyk harte sgt je kan? padahal haprak pon taraaaa.... satu2nye harte yg pling bernilai yg aku ade.. keluarge.... huhuhu... tu la die harte kesayangan aku... wahhhh.... tacing2 plk titiber rasenye dlm hati nie... huhuhu... Kursus kali nie kat De Palma Hotel kat Ampang.. 


Bilik aku... cun gak...



Roommate aku... Ina... ni la aktiviti kitorang ptg mase ari prtame dtg.... beristirehat kat kolam... syokkk... nyaman je.. huhuhu....

Ina je yg berenang... aku ala2 gadis suci...dok main2 air kat tp kolam... sbb x reti berenang.. hehehe...

Jom p class.... 

1st day...

2nd day...

sile jgn trmuntah okeh... aku n Ina mmng suke snap2 gegambo... huhuhu....

Ina, me n Kak Farah

Dah mcm mak dugung aku tengok aku nie.. besau, gemok, gebu... mmng cmplet la... aiyaaakkk...

weeeweeeettttt

Last day.... smblm blk pon smpat g.. huhuhu...

Muah
-Ain Laily-

Oct 20, 2011

De Palma Hotel

Dah pena stay kat De Palma Hotel? Kalau nanye kat org2 gov mesti ramai yg dh pena stay sini kan? Kali nie aku nak tnjukkan De Palma Hotel yang kat Ampang. Kat sini biliknye mmng selese, bilik untuk class / denga ceramah pon luas n bersih... Selain kat Ampang nie.. derang ade cawangan kat Shah Alam, Kuala Selangor, Sepang n paling latest kat Kuching Sarawak. Makanan kat sini mmng agak kureng... langsng x mcm mkn2 kat hotel..... Pape blh rujuk http://www.depalmahotel.com/

Ni bilik yg aku stay ngn Ina... selese kan....

Siap ade tv lekat dinding yu.... astro pon ade...


Dalam drwer tu siap ade tafsir al-quran g.. tok senang kalau korang nak ngaji mlm2...


Tooo diaaa... khas tuk peminat acare renang.... blh lepak n santai kat swimmng pool nie.. kat tingkat 3.... surau die pon ade kat tngkat 3.... 




Ni la dewan die.. besau gak la... selese... Tp kalau stakat nak brcuti kat sini... aku garu kepale la.... coz nak wat pe kan... tp kalau nak stay coz ade taklimat ke.. kursus ke.... coz ade sedare mare nak kawen area2 nie n x tau tido mane... atau yg sewaktu ngn nye.. sesuai la stay kat sini....

Muah
-Ain Laily-

Oct 19, 2011

Rumah trbuke lagi...

Mase penghujung raye ri tu.. aku ade p lg 1 rumah terbuke... tp nie dh nk msk raye aji bru aku nak tepek kan? hehehe... lately nie mcm bnyk bnde nak wat sket.. g pon ri tu aku p kursus g... so kemalasan tuk menghupdate yg mmbuatkan belog nie dh jd brsawang2... hehehe... Rumah trbuke terakhir nie jmputan dr Saleha Katering.... Setahu aku katering nie agak femes kat Klang n Shah Alam...  kalau kat tetempat lain pon die femes tu x tau la plk kan.... biasenye drng wat tuk katering majlis kawen.... 

Makanan aku x tau nak cite cm ne.. bnyk gile x hengat... ade set cm KFC tu.... ade set mee2, set sup2, set nasi2.. lauk pauk, ABC, set sate, Kuih muih, set rojak, set roti jale n serawe durin n mcm2 g la..... Serawe durian tu aku mmng x dpt tahan.. coz g pin... depa gune durian yg trbaik dr ladang... besar oooo..... seulas pon blh kenyang dh....




Antare yg kami amik... antare ye... yg lain dh slamat msk perut... x smpt nk snap...

sup gear box


set sate, set KFC, Set Roti Jale n serawe.. n pe g tah.... Alhamdulillah...

Muah
-Ain Laily-


Oct 14, 2011

Air Soya...



Banyak yg kite dengar... kalu preggy kene mnm air soya bebanyak... t anak putih, gebu....cun.... tp bnyk gak yg org kate.... tp kalau kulit je putih nak wat pe.. sbb t kulit bdk jd sensitip... cepat merah, ruam, gatal, nipis n mudah berdarah... mane sebenarnye yg betul? waaaahhhhh... aku dh ckp cm pengacare Nasi lemak kopi O la plk.. hahaha.... 

Isu kacang soya nie kalau korang bace kat internet.. mmng la isu yg agak kontroversi... Haaaa.. korang ingat artis je yg blh kontroversi? Okeh.. nie aku ade buat kajian sket... walaweh... kajian okeh... ko blh? hahaha.... kajian yg aku wat nie bkn la ape.. cume aku bace dkt blog2 doc yg suke tlis pasal kesihatan.... meh aku tepek kat sini acam bese.. tok korang2 pon tau gak.. JOOOMMMM LAYANNNNN~~~~

Kebaikan Air Soya

1 . Makanan seimbang yang sangat baik dan lebih murah daripada daging, susu atau telur.

2 . Mengandungi 50% protein bagi setiap 100 gram kacang soya, 
-merupa 2 x lbh drpd kacang tanah, drpd susu, 3 x lbh drpd telur.

3 . Kaya dgn bahan mineral seperti kalsium, sodium,manganese, magnesium, iron dan fosforus.

4. Kaya dengan vitamin A, B, C , D serta lesitin.

5 . Boleh dijadikan bahan pengganti susu bagi bayi yang mempunyai alahan terhadap susu lembu.

6. Mempunyai kadar lemak yang rendah dan kaya dengan protein. Protien soya boleh mengurangakn risiko penyakit kanser dan jantung, sesuai juga untuk pesakit jantung dan kencing manis.

7 . Mudah dicerna mengandungi semua asid amino yang diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan yang rosak serta membekal tenaga.

8. Sangat baik sebagai bahan bagi hidangan vegetarian.

9.Isoflavin soya dipercayai dpt mmpertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim, mmperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis.

10. Lesitin soya dapat mempercepatkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit.


Keburukan Air Soya

1. Meningkatkan risiko penyakit barah payudara (breast cancer) di kalangan wanita.

2. Berupaya mempengaruhi dan melembapkan minda/otak.

3. Punca kepada proses pertumbuhan luar biasa untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak.

4. Kajian menunjukkan kacang soya mengandungi satu bahan kimia yang menyerupai hormon estrogen (yakni hormon wanita). Bahan kimia ini jika diambil berlebihan mampu mengubah perkembangan seksual(mungkin mempengaruhi kejantinaan seseorang-kelembutan??).

5. 2 gelas susu soya sehari, dalam masa sebulan, adalah cukup untuk mengubah masa kitaran haid wanita!

6. Dikatakan, bayi yang diberi minum susu berasaskan soya menghadam phytoestrogen dari kacang soya, seolah-olah bayi tersebut menerima 5 biji pil perancang dalam sehari!

7. Pada 1991, penyelidik Jepun melaporkan bahawa penggunaan soya serendah 30 gram sehari atau 2 sudu makan, untuk sebulan, boleh menyumbang kepada peningkatan hormone tiroid, yang menyebabkan kanser tiroid.

8. Tinggi kandungan asid Phytic dalam soya yg menghalang penyerapan zat dan mineral di dalam usus. Akibatnya, zat2 dlm makanan kita makan sehari2 x akan memberi manfaat kerana tak diserap oleh tubuh.

9. Tinggi Kandungan natural toxin iaitu antizat yg menghalang tugas enzim mencerna makanan dlm tubuh n toksin ini x dpt dimusnakan melalui proses memasak. Akibatnya kembung perut, kekurangan asid amino, kerosakan pankreas.

10. Soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Niee dia.. air soya peberot guwe... huhuhu~





Secare keseluruhannye... kebaikan n keburukan mnm air kacang soya nie mcm lbh krng je... Actually aku pon suke mnm air soya... sdp n berlemak.. hehehe.... tp d sbbkan dh tau nie kan... so aku akan kurang2kan n amik secare sederhana... kan ade org kate... kalau mkn / mnm sesuatu tu jgn berlebih2 lebihan.... x nak mnm kacang soya... blh ganti ngn mkn tempe... Tempe tu wat goreng pon sodap!! so renung-renungkan dan slamat beramal.. :)

Muah
-Ain Laily-

Oct 13, 2011

Williams Corner

Aku tau msti ramai kengkawan aku yg dh dtg sni kan? Aku je yg trhegeh2 bru nk dtg rase... huhuhu..... x tahan denga kwn2 hasut ckp.. sdp wey.. yummy... delicus... OHHHH... trgode iman so tu yg akhirnye aku trjbak menambahkan lemak kat sini.. hehehe.... Mase mlm nie... p mkn ngn Kak Sue n en asben... weols br3 jek...

Sesampai je kat ni.. x tau nak oder pe... BLURRRRR... coz derang x de menu... menu trlalu bnyk... pe je ko trpk.. seme ade... kalau nak tau sgt menu.. p kat diding dlm kedai n bace 1 per 1 smp nk muntah.... huhuhu... Tp x pe.. pekeje kat sni seme dh d latih tuk trangkan kat cstmer pe makanan yg femes org oder or sdp ke acam tu la... huhuhu.... blh la klu korang nak buli n tnye mcm2 kat bdk yg amik oder tu.... hehhee...


Okeh... mumule nak bg tau dlu kt kwn2 yg x pena p tu... Restoran nie trletak kat Kelana Jaya, SS26.... kalu x tau gak.. korang cri je dlm GPS msti jmpenye.....


Kitorang oder air nie.. Name die Air Soda Herbs.... Dlm air nie ade serai, laici.. eh laici ke longan eh... konpius plk.... pas u ade daun pudina.... oberol... sdp la.... tuk 1 gelas air nie.. blh d bahagi kpd 3 org.... gelas die bapak besau okeh.... tp haku mnm sket je... x brani sgt coz air gas.. huhu.. dpt rase2 tu ok la...


Antare yg pemes gile babas kat sini Ni nasi goreng ketam.... tp dlm ns nie... bkn je ade ketam... udang n sotong pon ade.... tp bg aku... nasi nie x de la sdp mane pon.... x kene ngn tekak aku... huhuhu... sepinggan nasi nie weols share 3 org... n hargenye rm25.... oh ye... lupe nak crite.. makanan kat sni... potion nye seme besau2 bagak.... stakat sepinggan tu ko nak abiskan sorang... mmng la ko terer.... huhuhu...


N lg 1 weols oder makanan nie.. pe tah name die.. lpe dh.... dlm 1 plate nie... ade kambing bakar, kambing stuck, kepingan ayam grill, ayam bakar, daging cincang, hot dog grill, bacon (hirisan daging lembu... alaaaa yg cm kat subway tu...) n yg tengah2 tu... potato.... Ni pon weols share 3 olang.... huhuhu..... 1 plate nie rm50... tp besau n bnyk yg amat....

Oberol.. mknan kat sni x de la mngikut cite rase tekak haku sgt... mgkn blm tau pe yg tl2 sdp kat sini kot.. okeh x pe... lain kali kite p sni.. kite oder makanan lain plk okeh en asben.... yum..yum....

Muah
-Ain Laily-