My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Oct 31, 2012

Untukmu wanita

Dat day.. aku dpt jemputan ke seminar keranamu wanita.. anjuran karangkraf... Alu rase bertuah sgt pergi... ibkn senang aku nak p denga ilmu agama nie... slalu ter'miss'.... huhu...

Encik nie bg ceramah best gile.. sgt padat sgn ilmu... x bosan coz die pandai 'takle' kami2 kat bwh nie... die selitkan dgn lawak2 segala.. best la...


Utk round 2.. ade artis jemputan.. sepatutnya ade wardina.. tp last2 yat yg dtg... huhu... aku x berkenan sgt ngn yat...coz.. iyelah.. die bkn penceramah pon.. so seme kate2 die cm x de 'isi', x berapa menarik...huhu...


Cantik Yat nie.. kecik sgt bdn die.. alaaa klu bli baju tu.. saiz XS la cm tu.. cm ne ek nak bdn cm tu...





muah
-ainlaily-
-orkidhijabs.com-


Published with Blogger-droid v2.0.6

Oct 22, 2012

Ariff birthday party








amanda, shasha n icha






Orkid happy st dat nite... tq abg ariff coz invited otet yup... n apybesday abg ariff :)


muahh
-ainlaily-

orkidhijabs.blogspot.com

Published with Blogger-droid v2.0.6

Shawl

Salam ladies.. berita baik bg bagi peminat2 BIG SHAWL...Orkid Hijab ade new arrivals yang best utk uols semua.. CHIFFON SHAWL muslimah... 2 METER.. Don't miss them okey lalink.. muahhh ♥



muahh

Oct 19, 2012

Banglo sek.7, runtuh


Allahuakbar... smlm rumah idaman aku runtuh... x sangkanye.. rumah yg kat dpn pintu msk UITM tu blh runtuh... rumah banglo tu.. mahal...  rumah mahal.. sdng dlm pembinaan plk tu... x kan x cukup bahan2 tuk buat umah g... urm.. (pikiyo jap..) Aku suke rumah tu.. design die best n modern.. tp bile dh jd cm nie.. takut la plk nak tinggal situ..(acehhh.. ckp cm bnyak duit je nak bli umah kat stu...)


Korang x caya? bg yg x tngok brite g tu.. nie aku copy paste berite dr sokkabo berite harian...


DIKEMAS KINI, JAM 12 TENGAH MALAM] SHAH ALAM - Seorang pekerja ubah suai rumah maut manakala lima yang lain selamat dalam kejadian konkrit banglo di Seksyen 7 di sini, yang masih dalam proses pengubahsuaian, runtuh kira-kira jam 4.30 petang tadi.
Bagaimanapun seorang daripada lima mangsa yang selamat terputus kaki dan telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk rawatan.
Kesemua mangsa merupakan pekerja dari Indonesia, berusia dalam lingkungan 30-an.
Kejadian berlaku di Jalan JED, 7/5, Seksyen 7, berhadapan dengan Kolej Kediaman Jati, Universiti Teknologi Mara (UiTM).
Mangsa dikeluarkan secara berperingkat sejak jam 4.50 petang tadi dengan bantuan bomba. Kerja-kerja mencari dan menyelamat masih diteruskan.
Sementara itu, laporan Bernama dipetik berkata, polis mengesahkan mangsa sebenar kejadian runtuhan bumbung konkrit sebuah banglo hanya melibatkan enam pekerja binaan warga Indonesia.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Zahedi Ayob berkata, pada mulanya, pihaknya mendapat maklumat terdapat lapan pekerja terperangkap dalam kejadian itu tetapi kemudian dimaklumkan rakan sekerja mereka dikenali sebagai Supardi bahawa hanya enam mangsa yang terlibat.
Mangsa terakhir dikenali sebagai Kasmuji berjaya diselamatkan pada 10.15 malam dan dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan.
Dalam kejadian petang tadi, seorang buruh binaan yang dikenali sebagai Totok Mochamad Anthony maut.
Mayat mangsa dikeluarkan pasukan penyelamat kira-kira 6.24 petang dan dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah untuk bedah siasat.
Empat lagi pekerja binaan berusia lingkungan 30-an yang dikenali sebagai Afifin, Waras, Kabir dan Ghadami, yang putus kaki kanan, turut dihantar ke hospital itu.
Polis menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada kira-kira 4.29 petang berhubung kejadian di banglo No. 15, Jalan Jed 7/5A, Seksyen 7, milik seorang ahli perniagaan.
Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Othman Abdullah berkata, operasi menyelamat dihentikan pada 10.45 malam selepas mangsa keenam dibawa keluar dari runtuhan.
Beliau berkata, pihaknya menggunakan kren dengan kekuatan 40 tan bagi mengangkat runtuhan konkrit selain membuat terowong secara manual untuk menyalur bantuan gas oksigen kepada mangsa terakhir sebelum dibawa keluar.
"Konkrit agak berat termasuk dengan timbunan batu dan bomba terpaksa memotong beberapa bahagian runtuhan dalam keadaan sempit, kren pertama yang kita gunakan ialah bagi kekuatan 10 tan dan tidak membantu," katanya.
Beliau berkata, pihak bomba memanggil mangsa namun tidak disahut dan tiada sebarang tindak balas bagi mengesahkan masih ada yang terperangkap di bawah runtuhan itu.
Othman juga berkata, kerja pembersihan di kawasan runtuhan itu akan diteruskan sepanjang malam ini.
Operasi menyelamat, yang bermula kira-kira 5 petang, diteruskan walaupun hujan lebat bermula 9 malam.
Selain itu, khidmat anjing pengesan Unit K9, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor digunakan sepanjang operasi tersebut.


Sementara itu, Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, ketika kejadian beliau sedang membaca akhbar dan mendengar bunyi dentuman kuat dari arah depan rumahnya.
“Mula-mula saya lihat tidak serius, hanya debu sahaja kelihatan. Tetapi setelah melihat bumbung rumah tersebut runtuh.
“Saya terus hubungi bomba dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia untuk maklumkan kejadian,” katanya ketika ditemui  di lokasi kejadian.


muahhh
-ainlaily-
orkidhijabs.blogspot.com
www.orkidhijabs.com


Oct 18, 2012

Nasi Goreng Dorina


Menjak orkid dh nk msk 10 month nie.. die dh x berapa gemar mkn bebende lembik... blagak kau ye syg.. padahal bru 4 batang gg je.. huhu...

Ari nie.. mmy mskkan nasi goreng dorina tuk Orkid bwk bekal p umah pengasuh... harap anak mmy nie mkn  bnyk n habiskan.. Slalu org buat nasi goreng nie gune planta.. nie aku tuka je.. gune dorina.. nape Dorina? Sbb dorina nie gune minyak sayuran.





Nak buat x? jom try.. ala.. sonang yo....

Bahan-bahan:
Nasi 1  senduk..
2 sudu mkn jagung (yg dh siap hiris tu/mix vegy pon blh gune)
1 sudu mkn isi ayam.. cincang smp hancurkan
1 ulas bwng putih
garam
2 sudu Dorina

Cara-cara:
1) Panaskan dorina n mskkan bwng putih.. kacau smp naik bau..
2) Masukkan ayam + jagung + garam.. kacau
3) Masukkan Nasi n kacau rata.. siapp... 





Senang je kan? x de MSG, x de GULA, x de SOS/KICAP.. semoga anak mmy sntiasa jd anak yg sehat.. luv u sweety pie.. muuahhhh :)


muuahh
-ainlaily-
-www.orkidhijabs.com-
-www.orkidhijabs.blogspot.com-

Published with Blogger-droid v2.0.6

Oct 15, 2012

Selamat pagi :)


Selamat pagi Malaysia... amacam.. ade cam gannam style x? hihihi :)



muah
-ainlaily-

Oct 12, 2012

Orkid Hijabs

Salam... Orkid Hijab sekarang dah ubah name tau... tambah 's' kat blakang die... Orkid Hijabs... so bile bukak blog t... uols kene bukak www.orkidhijabs.blogspot.com... huhu... bukak.. jgn x bukak...

Oct 5, 2012

Cinta Hati mmy n ddy..

yeayyyy... cinta hati dh tumbuh gg...4 batang.. 2 atas.. n 2 bawah... skrng kerjanya menggigitttttt je... gigit bahu, gigit jari, gigit pp.. smp lutut ddy die pon die gigit... hahhaa... sakit oooooo... aiyark... tumbuh jarang plk tu... kiki... syg anak mmy...


muah
-ainlaily-


Salam..

Ri nie i pakai tudung Orkid Hijab... Chiffon half moon.. tp limited edition punye... nak tau nape limited edition? tungguuuuuuu... hihi... x lame pon.. minggu dpn Orkid Hijab akan post tudung nie kat FB/blog... 



Tahniah ddy :)

Salam ladies.... gud morning.. wahhh.. lamenye x post kat blog kesayangan nie.. rinduuuuuuuu...i bz le lately nie uols...coz my MIL x sehat sgt... n my princess pun last 2 weeks demam.. demam panas yg teramat sgt..sian die.. tdo stngh jam.. pas tu bangun.. nangis.... penat nangis.. trtido.. bangun t nangis... susu blh d katekan sebotol kecik tu.. sehari pon x abis... bancuh sikit2... tp trbuang je... sian sgt... seb baik dh sembuh dh...

Btw... pape pon.. aku nak ucap tahniah tuk en lovely asben coz kua dlm magezine lg... tp 1 page je.. huhu... 



muah
-ainlaily-

Oct 3, 2012

Published with Blogger-droid v2.0.6