My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Dec 5, 2012

istambul aku dtg

salam.. wat pe tu mmy semua... dat day aku tngk muvie istambul aku dtg.. ya allah.. comelye crite tu.. actually yg plng buatkan cite tu cute sbb de lisaa surihani..cuteenye die!!! baju2 ygdie pakai cm best je..suke tngok..

aku siap nangis okeh.. mngelabah x aku.. hihi.. si aizat pon de blakon gak..tp x best lngsng.. beto tu.. urm..de way die nye ayat2.. n cara die mlayan gadis.. perhhh.. mmng cair... muke jawa pon nmpak cm bret prit.. huhu..


xoxo
-ainlaily-

Dec 3, 2012

Orkid Hijabs

Dat day weols shoot kat tingkat 6, suk... pena p? mesti ramai yg x berani n x pena p kan? actually x de pe pon kat sni... hanya ruangan kosong.... 


Frm da left... me as photog as usual, ayien...my model yg cumey... , sblhnye huda... ass pakai kan tudung model n pegang barang2, pakai bju kurung kaler grenn tu... kak erma.....offial MUA utk Orkid hijabs n last tu Melat.. ass yg siapkan model... derang nie seme.. baik n cekap... n semuanya kwn2 saya.. thanks my dior2.... i luvvvvvvv uols... muahhhh



https://www.facebook.com/orkidhijab
www.orkidhijabs.com


tadaaa... nie la hasil MUA kami.. nice kan?


muah
-ainlaily-


Jom mkn durian....



burpppp... alhamdulillah....




William

Mlm nie cik Orkid jd org bujang... melepak.. mkn kat william...


Ade mmy, ddy, uncle azrul, uncle boboi n auntie ita....

Menu kitorang mlm tu... 2 pizza, 1 ciken chop n 1 g.. pe tah name die.. seme ade dlm tu.. daging, ayam, kambing, kentang n hot dog...


Ni auntie ita punye.. ciken cop....





Nov 30, 2012

Tree steakhouse, Sungai Buloh

Makan..makan... kali nie mkn ngn family kat Paya Jaras... huhu.. cam jauh je bunyikan... mkn steak kat sini mmng terbaik.. kami  dh berpuloh2 kali dtg sni sebenarnye... coz suke sgt dgn rasa makanan kat sini...

harge biase2 je la.. berbaloi ngn rasa n layanan...

ayah mkn steak kambing...

mak n asben mkn ciken chop... n aku nye beef...

sape mak bapak bdk nie.. bg mkn nie je.. ish...



pebesday kak lia


Eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... eeeepy besdeyyyy tu kak lia... eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... kali nie weols p secret recipy tuk celeb besday kak lia... tp mkn sndri, byr sndri.. hahaha.. almaklumlah.. gaji blm masyukkk.. hihi....

Birhday gul bli choc lava tuk diri die...

Kak Asfa bli diet kek... dap gak..

Aku punye.. saje nk try.. peach kek... urmmm.. tp x mo bli dh la.. aku x minat.. rase cm mkn kek span biase je..

n makan plk... ciken.. yum2...

gomok..gemok...









Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 22, 2012

Orkid Demam

Orkid demam...dari Rabu tu die dh dedor dh.. aku bg ubat demam cm biase je... tp Khamis tu bdn die dh panas gile... cek suhu dh 39... dok lap2 ngn air asam jaya pon... panas badan x surut2... last2 p klinik.. coz bdk klu demam kan bahaya... melibatkan otak die...


Menangis.. merengek je.. ye la bdn x selese... x sdpkan... hr jumaat tu.. suhu bdn die still gak 39... last2 kwn2 kate tauk ubat montot... try... mumule mmng suhu turun ke 37.. pas die dh tdo tu.. bngon blk.. naik blk ke 39...




Aku mmngh risau dh... mlm jumaat tu ddy dh la x de.. de job.. snap gamba wedd... dok tnye kwn2 la pe nak buat.. p anta klinik g mlm tu.. doc pon msk ubat montot gak.. n bg ubat yg kuat sket....

Alhamdullah.. sabtu tu.. panas bdn dh kurang.. suhu pon dh 36-37 je... Tp die still lembik...sian sgt tengok keadaan time tu.. alahai anak mmy...



Tdo brpelok je.. letak nangis... mmng time orkid demam tu aku mmng x blh nak wat pape keje...




Last2 bwk p jln2 kat Shah Alam.. p Aquaria.. tngok fish... suke die.. de la senyum sikit2... alaihaiii anak mmy.. sihat la cpt syg....



Aku dh mcm bibik dh...sarung je.. sementara nak sarung baju pon orkid dok nangis.. urm...meh mmy kis sket meh... syggg orkid...






Balik tu.. mase nak lap2 bdn orkid tu.. bru pasan kua bintik2 merah... ooo demam campak rupenye anak mmy nie... seb baik mlm nie ddy dh balik.. lege mmy....

Besoknye ddy bli air kelape.. bg orkid minum.... semoge anak mmy cpt sembuh...




Tq kwn2 yg bnyk sgt bantu.. bg idea pe nak buat, ubat pe nak bg.. n ade yg bg daun tuk alas tdo tu.. tuk hilang gatal... tq kwn2... syg korang..

muah
-ainlaily-

www.orkidhijabs.com





Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 14, 2012

Forum Perdana Khas



Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 6, 2012

Bubba Gump

Dah lame actully x p mamam kat sni... dlu mamam pon sblm orkid lahir n tapau je... Aku n en asben dh lame ngidam.. cume menunggu hari2 yg en asben fre je... so hr nie en asben fre.. weeeeee.... mamam luar time... huhu... happy family... :)

Cik Orkid dpt belon... suke die dok gigit.. dok main cak2.. jgn smp meletup dh la syg...


jln2.. yeay...


aiyarkkk.. cekci...


cam pandai je baca menu dak tecik nie.. hihi..


nyum2..



more prown..


rice, bread n prwn sup...


ddy kate cian mmy uruskan mak, uruskan anak, uruskan rumah... 
ddy work jrg dpt tolong mmy.. so ddy bg hadiah shoes.. weeeee.... tq ddy... luv u...



muah
-ainlaily-

www.orkidhijabs.com


Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 1, 2012

Bantuan Rakyat 1Malaysia kali kedua



Bantuan Rakyat 1Malaysia kali kedua ini juga dikenali sebagai BR1M 2.0.Menariknya kriteria penerima diperluas kepada individu bujang berumur 21 tahun ke atas

Rakyat Malaysia yang berkelayakan seperti syarat permohonan yang dinyatakan dibawah boleh mendaftar

Isi Rumah
Syarat
Bantuan RM500
Warganegara Malaysia
Berpendapatan kasar RM3,000 sebulan ke bawah
Warga emas sebatang kara berumur 60 tahun ke atas

Untuk info,penerima sebelum ini tidak perlu lagi mendaftar untuk kali kedua. Mereka telah layak secara automatik

Definasi Isi Rumah
Adalah seorang lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli keluarga yang tinggal serumah atau ketua keluarga contohnya
·         Berkahwin
·         Ibu atau Bapa tunggal yang mempunyai tanggungan
·         Bujang (Janda,Duda)yang mempunyai tanggungan dan warga emas  (sebatang kara)






Individu (Bujang) berumur 21 tahun keatas berpendapatan RM2000 ke bawah layak menerima bantuan RM250


Individu (Bujang) Termasuk Balu atau Janda mahupun duda
Syarat
Bantuan RM250



Warganegara Malaysia
Berumur 21 tahun ke atas
Berpendapatan RM2,000 sebulan ke bawah
Tidak mempunyai tanggungan
Bukan pelajar IPT kerana akan mendapat bantuan baucar buku RM250

Pemohon baru yang memenuhi  kriteria yang seperti telah dinyatakan boleh mendaftar mengisi borang bersertakan antaranya
·         Salinan kad pengenalan
·         Penyata/slip gaji terkini bagi pemohon yang menerima gaji

Borang boleh di dapati secara percuma menerusi
·         Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri
·         Pejabat Daerah dan Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri di seluruh negara
·         Jabatan Pembangunan Persekutuan
·         Jabatan Kebajikan Masyarakat
·         Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan

Penerima BR1M sebelum ini perlu mendaftar semula jikalau bertukar alamat atau kematian ketua isi rumah untuk membolehkan mereka menerima bantuan

Perdaftaran secara online (sistem dalam talian) bagi bantuan tunai RM500 (Isi Rumah) dan bantuan tunai RM250 (Individu Bujang) mahupun pengemaskinian BR1M 1.0 boleh dilakukan dengan klik pada pautan (link) dibawah




Oct 31, 2012

Untukmu wanita

Dat day.. aku dpt jemputan ke seminar keranamu wanita.. anjuran karangkraf... Alu rase bertuah sgt pergi... ibkn senang aku nak p denga ilmu agama nie... slalu ter'miss'.... huhu...

Encik nie bg ceramah best gile.. sgt padat sgn ilmu... x bosan coz die pandai 'takle' kami2 kat bwh nie... die selitkan dgn lawak2 segala.. best la...


Utk round 2.. ade artis jemputan.. sepatutnya ade wardina.. tp last2 yat yg dtg... huhu... aku x berkenan sgt ngn yat...coz.. iyelah.. die bkn penceramah pon.. so seme kate2 die cm x de 'isi', x berapa menarik...huhu...


Cantik Yat nie.. kecik sgt bdn die.. alaaa klu bli baju tu.. saiz XS la cm tu.. cm ne ek nak bdn cm tu...





muah
-ainlaily-
-orkidhijabs.com-


Published with Blogger-droid v2.0.6

Oct 22, 2012

Ariff birthday party








amanda, shasha n icha






Orkid happy st dat nite... tq abg ariff coz invited otet yup... n apybesday abg ariff :)


muahh
-ainlaily-

orkidhijabs.blogspot.com

Published with Blogger-droid v2.0.6

Shawl

Salam ladies.. berita baik bg bagi peminat2 BIG SHAWL...Orkid Hijab ade new arrivals yang best utk uols semua.. CHIFFON SHAWL muslimah... 2 METER.. Don't miss them okey lalink.. muahhh ♥



muahh

Oct 19, 2012

Banglo sek.7, runtuh


Allahuakbar... smlm rumah idaman aku runtuh... x sangkanye.. rumah yg kat dpn pintu msk UITM tu blh runtuh... rumah banglo tu.. mahal...  rumah mahal.. sdng dlm pembinaan plk tu... x kan x cukup bahan2 tuk buat umah g... urm.. (pikiyo jap..) Aku suke rumah tu.. design die best n modern.. tp bile dh jd cm nie.. takut la plk nak tinggal situ..(acehhh.. ckp cm bnyak duit je nak bli umah kat stu...)


Korang x caya? bg yg x tngok brite g tu.. nie aku copy paste berite dr sokkabo berite harian...


DIKEMAS KINI, JAM 12 TENGAH MALAM] SHAH ALAM - Seorang pekerja ubah suai rumah maut manakala lima yang lain selamat dalam kejadian konkrit banglo di Seksyen 7 di sini, yang masih dalam proses pengubahsuaian, runtuh kira-kira jam 4.30 petang tadi.
Bagaimanapun seorang daripada lima mangsa yang selamat terputus kaki dan telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk rawatan.
Kesemua mangsa merupakan pekerja dari Indonesia, berusia dalam lingkungan 30-an.
Kejadian berlaku di Jalan JED, 7/5, Seksyen 7, berhadapan dengan Kolej Kediaman Jati, Universiti Teknologi Mara (UiTM).
Mangsa dikeluarkan secara berperingkat sejak jam 4.50 petang tadi dengan bantuan bomba. Kerja-kerja mencari dan menyelamat masih diteruskan.
Sementara itu, laporan Bernama dipetik berkata, polis mengesahkan mangsa sebenar kejadian runtuhan bumbung konkrit sebuah banglo hanya melibatkan enam pekerja binaan warga Indonesia.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Zahedi Ayob berkata, pada mulanya, pihaknya mendapat maklumat terdapat lapan pekerja terperangkap dalam kejadian itu tetapi kemudian dimaklumkan rakan sekerja mereka dikenali sebagai Supardi bahawa hanya enam mangsa yang terlibat.
Mangsa terakhir dikenali sebagai Kasmuji berjaya diselamatkan pada 10.15 malam dan dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan.
Dalam kejadian petang tadi, seorang buruh binaan yang dikenali sebagai Totok Mochamad Anthony maut.
Mayat mangsa dikeluarkan pasukan penyelamat kira-kira 6.24 petang dan dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah untuk bedah siasat.
Empat lagi pekerja binaan berusia lingkungan 30-an yang dikenali sebagai Afifin, Waras, Kabir dan Ghadami, yang putus kaki kanan, turut dihantar ke hospital itu.
Polis menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada kira-kira 4.29 petang berhubung kejadian di banglo No. 15, Jalan Jed 7/5A, Seksyen 7, milik seorang ahli perniagaan.
Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Othman Abdullah berkata, operasi menyelamat dihentikan pada 10.45 malam selepas mangsa keenam dibawa keluar dari runtuhan.
Beliau berkata, pihaknya menggunakan kren dengan kekuatan 40 tan bagi mengangkat runtuhan konkrit selain membuat terowong secara manual untuk menyalur bantuan gas oksigen kepada mangsa terakhir sebelum dibawa keluar.
"Konkrit agak berat termasuk dengan timbunan batu dan bomba terpaksa memotong beberapa bahagian runtuhan dalam keadaan sempit, kren pertama yang kita gunakan ialah bagi kekuatan 10 tan dan tidak membantu," katanya.
Beliau berkata, pihak bomba memanggil mangsa namun tidak disahut dan tiada sebarang tindak balas bagi mengesahkan masih ada yang terperangkap di bawah runtuhan itu.
Othman juga berkata, kerja pembersihan di kawasan runtuhan itu akan diteruskan sepanjang malam ini.
Operasi menyelamat, yang bermula kira-kira 5 petang, diteruskan walaupun hujan lebat bermula 9 malam.
Selain itu, khidmat anjing pengesan Unit K9, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor digunakan sepanjang operasi tersebut.


Sementara itu, Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, ketika kejadian beliau sedang membaca akhbar dan mendengar bunyi dentuman kuat dari arah depan rumahnya.
“Mula-mula saya lihat tidak serius, hanya debu sahaja kelihatan. Tetapi setelah melihat bumbung rumah tersebut runtuh.
“Saya terus hubungi bomba dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia untuk maklumkan kejadian,” katanya ketika ditemui  di lokasi kejadian.


muahhh
-ainlaily-
orkidhijabs.blogspot.com
www.orkidhijabs.com