My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nov 25, 2011

Doa akhir thn n awal thn

Selamat tahun baru untuk semua umat Islam sedunia... wahhh.. sedunia gitu... hehehe... dh dpt bacaan doa akhir thn n awal thn? ok lah... jom bace doa nie same2 yup....  Bacaannye, doa akhir tahun mesti di bace lepas solat asar (tanggal 29 Zulhijjah) n awal tahun mesti dilakukan sebelum solat maghrib (tanggal 30 Zulhijjah). 1 Muharam nye tu plk eloklah kite berpuase....  (p/s: kalau aku salah silelah betulkan yup...hehe..)

~Doa akhir tahun ~



~Doa awal tahun ~


Muah
-Ain Laily-





Nov 24, 2011

Resepi Hidup

Ade 1 ayat nie aku terbace n aku amat2 suke.... jom aku bubuh kat blog nie tuk bacaan n renungan kite bersame :)



~Bila berkahwin dgn org yg x sama sikap, minat n hobi.. alasannya payah nak serasi~

~Bila berkahwin dgn org yg sama sikap, sama minat n sama hobi... alasan diberi adalah bosan n tiada kelainan~

*Kalau selalu mencari dan mencipta alasan, nasi di tangan pun x mampu dtelan* 

~Hendak seribu daya, mahu seribu cara, klau x nak.. 1 alasan cukup untuk menutup segala peluang yg ada....~

~Pasangan ertinya saling menyempurnakan. Bila x sama, ciptalah kesesuaian. Bila dah sama, ciptalah kelainan sebagai kejutan~


***********************************************************************

Bila akad ijab dan qabul disahkan oleh dua saksi perkahwinan, antara anda telah wujud satu perjanjian, untuk sama-sama berkongsi kesenangan dan kesusahan, anda sama-sama bertanggungjawab untuk membahagiakan pasangan anda, memberikan ketenangan hati kepadanya dan anda juga bertanggungjawab membantu pasangan anda tika berada dalam kesempitan dan kesusahan.


Muah
-Ain Laily-



Nov 23, 2011

Inside Pregnancy: Weeks 28 - 37



Me dh 34 weeks... Ujung2 video tu ade sensod sket... biase la video org putih wat.... huhuhu.... abai kan la ye kwn2...

Muah
-Ain Laily-

Nov 22, 2011

Perkembangan Janin Minggu ke-34






Berat bayi anda sekarang 4.7 paun / 2.2 kilogram dan panjangnya ialah lebih kurang 18 inci / 45 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Dia semakin gempal dan bulat - dia akan memerlukan lapisan-lapisan lemaknya untuk mengaturtepatkan suhu badannya.

Jika sebelum ini anda belum lagi mula bercakap dengan bayi anda, ini adalah masa yang baik untuk memulakannya - pada 35 minggu kehamilan, pendengaranbayi sudah terbentuk dengan sempurna. Jangan pula terasa malu jika anda sudahpun berbual menggunakan cakap pelat bayi. Terdapat bukti yang menunjukkan bahawa bayi baru lahir memberi lebih perhatian kepada nada suara yang tinggi.

Jika anda merasa bimbang tentang kemungkinan berlakunya pelahiran pramatang, anda akan bersenang hati untuk mengetahui bahawa 99 peratus daripada bayi yang lahir pada 35 minggu kehamilan boleh hidup di luar rahim - dan majoriti tiada menghadapi masalah yang serius. Walaupun sistem saraf pusat bayi anda masih belum matang sepenuhnya, paru-parunya sudah hampir matang sepenuhnya sekarang.

Ramai wanita mula merasakan sensasi semut-semutan dan kebas di daerah pelvis atau rasa sakit apabila mereka berjalan. Ini mungkin disebabkan sendi-sendi pelvis meregang, sebagai persediaan untuk kelahiran. Jika anda merasakan betul-betul tidak selesa, beritahu doktor anda dan rujuklah tip-tip membantu diri kami.

Muah
-Ain Laily-

Auuummmmm!!!!


Gooolllllll..... Ole..ole..ole..ole......~~~ lalala... Yeaaahhh... Harimau muda Malaysia berjaye membaham Garuda Muda Indon kat Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta ..... Aaaauuuummmmmm....!!! Due2 pasukan main mmng best giloo... mmng panas wey... Kite trikat 1-1 smp last.. tp akhirnye kite berjaye membenamkan Indon 4-3 melalui sepakan penalti... berdebo2 aku nengok.. smpkan tiap kali pasukan Malaysia nk tndng bole je.. aku dok bismillahkan n berdoa.... hehehe...

Mase nie... Asraruddin ngah tanduk bole ke arah pintu gol Indon..

Mlm td tengokkan... menyampah tul ngn si Fakri tu... die main cm x snggh2... die tu injurt ke, kene beli/byr ke atau cm ne? mengang je aku... huhuhu... segale sepakan die tu cm lembik gile jer... aisyhhhh....




Pemain Malaysia main dgn sgt brsnggh2 smp bleh d katekan, bnyk pemain2 Malaysia yg dh lembik, cedera n x cergas mlm td.... tp dsbbkan SEMANGAT untuk negara kita yg trcinta.... so drng wat jugak yg trbaik... ceeewahhhh..... Aku rase yg paling2 menyerlah mlm td.. si Apek... a.k.a Khairul Fahmi.... die mmng trbaik.... msti blk krng... Dahlia Teck dh siap2 nk watkan suprise party tuk die.. kikikiki....


Org2 Indonesia nie mmng haiiiiiii... x tau nk sakap... ade ke patut die p bako kaunter tiket Stadium tu sbb tiket abis... aku ingatkan ucop wilca je yg suke bako2 nie... hehehe... mumule dga berite nie.. aku trgelak2.. sbb aku rase cm.. eh.. bangangnye derang nie... hahahhaa... tp dga cite penjualan tiket d tambah sbnyk 1000 tiket g... n x leh tambah2 dh.. msti la pihak2 jualan tu tau kn... bape je tiket yg spatutnye d jual n sepadan dgn kapasiti yg sepatutnye boleh tuk stadium tu....sbb kalau tmbah pon x gune...nk dok mane... 

Penyokong2 Indon smp nangis2 mlm td sbb negara derang kalah.... Rasenye x de g pape berite keganasan atau tunjuk perasaan yg drng lakukan sbb kekalahan drng tu... Okeh la... srng p youtube n layan video2 detik kemenangan Malaysia.... cepatttt~~~ Tahniah Skuad Harimau Muda Malaysia!!! 


Muah
-Ain Laily-
















Nov 19, 2011

8 bulan nan indah~~

Kejapnye mase berlalu.... rase cm bru smlm aku bru pas kawen.. n bru pas pindah umah.. dok same2 ngn en asben.... byk btl kenangan yg dh berlalu bersama2 ngn waktu... wahhhhh... ayat aku cm novelis r... hahaha... 

Skrng nie... my baby dh asyik brputar, brpusing 360' ikut suke die...  kicking all the time mcm dlm tummy mummy die nie ade playground.. apynyeeee la die dok dlm tu.. lasak sungguh... lg2 bile kene sntuh ngn ddy ek..  En asben mmng xcited bile baby die main2... hehehe.... X pe baby syg.... enjoy la dlm perut mummy tu popuas.... kjp lg dh dok dunia luar... kn...



To do list (baby stuff list, mmy n bby kat hosptlnye preparation list) = DONE!! Cume x saba nk tnggu dis coming Dismbr... dlm early Disembr cm tu... coz time tu en asben sgt fre n we gonna shppng!!!! huhu... baby stuff ler... weeeee..... sronoknye saye... ~~ lalalalalala~~~

Eh2.... n mummynye brg tuk brsalin jgn lupe jgk tu... Okeh... hehe... Bile dh msk 8 bln nie kan... krp plk kaki krem... urm... bnyk klsium mmy yg bby amik ye... huhuhu.... n 1 g nie... x tau la mmy2 kt lua sane rse x sme cm aku.... rase nk muntah n skit ulu hati.... Otak asyik kate nk mkn... tp slalu x tau nk mkn pe... n  perut plk asyik kenyang... mkn sikit dh kenyng.. dh x lalu n x abis... bile mkn bnyk.. strt la aku rase nk muntah... huhuhu.... Td aku ade bace forum, kate depa... bnde nie trjadi psl "desakan rahim ke lambung yg mngakibatkan lambung cpt penuh n mual. Cobalah mkn dgn porsi kecil n tidur setengah duduk".. msk forum ibu indon ngndung... cm tu la kua ayatnye... kikiki.... 

Nyilunye peyot caye.... lg hebat bby berputar... lg kerap rase nyilu yg kat bwh pusat tu.... trkensing x yah ckp... mmng bkn double kali kerap dh... entra2 kerap.. hehhee... ari tu p scan... doc ckp.. semuanye tip top... besar baby... berat baby... tarikh due.. semua perfectooooorrr... doc siap bg 3 star lg kat buku  checkup tu ek....hehhee.... alhamdullillah.... 

Wlaupon... kire2 cm nk mnghitung ari gak la nie kan... tp aku still x tau jantina my baby.... tiap kali scan msti x nmpk... Oh.. syg bby nk main suprise2 ngn mmy ddy ek.... huhuhu... trpaksela cari brg2 yg bkn color pink n blue dlu... 

Bile kite preggy nie.. layanan asben sgt lain kan... sgt special.. so, sakit2 cm ne pon... sakit pinggng ke, nk muntah ke.. nk mkn mahal ke, murah ke, kaki krem ke.. n pape je la... Cam ne pon yg jd... semua rse skit tu cm cpt je ilang.... Ya Allah aku sgt brsyukur dikurniakan asben yg penyayang, keluarga yg bahagia... n bersyukur dikurniakan zuriat pd usiaku muda sebegini... insyallah... amiinnnn....

Muah
-Ain Laily-



Asif n Zaty

Kali nie.. weols bersyukur sbb dpt cstmer yg dekat.... Actually Zaty nie jiran kami... so dokek jer lor nk p snap wedd die... hehehe... jln kaki pon smp...  Aku amat2 brpuas hati n bangga ngn hasil kerja en asben nie... arap2 kwn2 pon suke :)

Majlis Nikah




Majlis Persandingan




Muah
-Ain Laily-


Nazir n Siti

Jom layan gambar Acestudio lg kali nie.. nama cstmer nie Siti... n asben die Nazir... me suke dgn die.. coz Siti nie cool n agak klaka + peramah.. huhuhu.... Photog nie dr en asben , n makeup dr akak ipar aku... Munira Azmi :)

Pics mse Majlis Nikah




Ni plk mase Majlis Persandingan



Muah
-Ain Laily-






Nov 16, 2011

Mami & Baby


Actually aku bru je trperasan mag nie... Slalu dok bli Mag Pa n Ma je... tp dr bln lps x dpt bli.. asyik abis je seme kdai... last2 jln2 tngk mag nie.. isi kandungan die best.. n aku rase g best dr Mag Pa n Ma... bulan nienye isu bnyk psl preggy mummy... n ade gak psl baby2... Bnyk Info lah senang cite... berbaloi sgt beli... Saje aku tepek tuk entry kali nie coz nk share ngn semua mummy2 n mummy 2 be... Ni aku tauk sikit beberapa tajuk yg ade dlm Mag nie... Slamat skodeng :)










Muah
-Ain Laily-












Sale...sale..sale.....!!! 20 Nov 2011

Aku nie skrng suke noooo menyoppping... x de duit pon.. still nk membeli gak... apehei tah... aduyai... mmng dh kopak gile nie.. cume arap simpati duit en asben je g tuk menyopping.. kikiki... alaaaa.. bkn slalu kan ddy... hehehe....  Kali nie.. Centro wat sale g.. Sale handbag... En. asben nan trsinter... mmy rase cm nk cri wallet baru r... boleh x kirenye en asben memperkenankan permintaan mmy nie.. hehehe... moleh lorrr.... :P


20 November 2011
Handbags Offered
Coach
Longchamp
Prada
Time : 11am to 3pm
Location
3rd Floor Studio 1&2
Centro Klang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Muah  
-Ain Laily-


Nov 14, 2011

Oh bahaye~

Tau x nape mak kate klu exam x leh mkn megi... klu pregnant org ckp elakkan megi... tau x nape x moleh? Haaaaa..... nie jwpannye~~~


Ari nie dh strt SPM kn...? slamat menduduki peperiksaan n slamat berjaye okeh adik2 seme :)

Muah
-Ain Laily-

Pelancaran Majalah Lisa

Dah lame plk aku x tepek gegambo artis kat blog aku nie kan? Alang2 aku ade dpt emel gamba2 artis mase pelancaran Majalah Lisa... so meh aku tauk sini wat tontonan umum sang kwn2.. huhu..... Jom skodeng...

Fazura



Bumper mmng perghhh.... Mantop!!

Fasha Sandha


Mcm dh berisi kan Fasha nie...

Rase die pkai spender x?

cekcenye die...







Muah
-Ain Laily-