My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jan 17, 2013

Happy Anniversary


6 Januari 2013.. genap 2 tahun usia perkahwinan me n mr asben.... urm.. rase cam smlm bru jln2 bli brg hantaran... pas tu titibe mengandung... n dpt orkid.. tup2 dh besar orkid.. n wedd ktorang dh 2 thn? Oh meh gudd... cptnye mase berlalu... semakin hari rase semakin bahagia...


Weols celeb anniversary nie secara sederhana je.. celeb kat fruity cake... n order 1 slice cake je... ddy suap orkid, ddy suap mmy... orkid suap ddy..orkid suap mmy... acam tu la... kongsi2 bertiga... feling2 romantik gitu.. hikhikhik...

Semakin hari.. semakin tebal rasa sayang n cinta mmy kat ddy n orkid... alhamdulillah.. terima kasih.. syukur pada mu ya allah.. kerana telah mengurniakan kebahagian ini kepadaku... waaaa.... nak hug ddy n orkid sekarang gak....!!!


muahhhh
-ainlaily-




Happy born day daddy n mummy :)


Bithday aku n mr asben sblh2.. so mmng setiap kali besday.. ktorang celeb same2.. jimat... hihihi... mr asbennye 5 januari... aku 4 januari.. si orkid sepatutnya lahir 3 januari.. tp trawal.. 30 aribln plk... tp 3 gak la tu.. hihihi....



Orkid mmng suke sgt tngok api lilin nie.. muke xcited gile.. hahahaha...



ALLAH SELMATKAN KAMI...
ALLAH SELAMATKAN KAMI.. 
ALLAH SELAMATKAN ASWAD N AIN N ORKID.. 
ALLAH SELAMAT KAN KAMI.... 

TIUPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

FUHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!




Daddy n mummy yg selekeh... anak je kemas.. hahahaha... syg ddy n orkid sgt2... 


muahh
-ainlaily-






Jan 4, 2013

Selamat hr jadi sayang...

Salamat hr jd sayang... sepatutnya hr jd orkid nie...kitorang dh plan.. nk sambut skali ngn anak akak ipar... Adelia Amanda... tp d sbbkn arwah atuk ngh sakit mse brthday orkid nie... so x jd la nk celeb... menghormati arwah ayah mertua... tp mlm tu... akhirnye weols sambut gk.. sbb cm kesian... 1st birhtday die tu... 

Sambut secare sederhana... x de jemput sape2 pon... yg ada cuma orkid, mmy, ddy n wan(mak mertua)

Afieya orkid 1st year... cdng mumule nk tempah kek patung barbie / hello kitty... tp kn ingt x jd wat.. so x tempah la... bli je choc kek kt frutty cake...


baju tido je.. 


waaaa... ank mmy dh x bby g... dh gurl ddy kate.. huhu...


Tiup syg... hahaha... orkid x reti tiup.. die tengok je api tu.. last2 mmy n ddy yg tiup.. hihi...




Semoge anak mmy jd ank yg solehah... penyabar, penyayang.... dan berjaya d dunia n akhirat.. aminn..


xoxo
-ainlaily-








KELEBIHAN MEMILIKI ANAK PEREMPUAN:

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud,



“Sesiapa yang memiliki tiga anak perempuan, lalu dia bersabar dengan kerenah, kesusahan dan kesenangan mereka, nescaya Allah SWT akan memasukkannya ke dalam syurga dengan kelebihan rahmat-NYA untuk mereka.”

Seorang lelaki bertanya,

“Juga untuk dua anak perempuan wahai Rasulullah?” Sabda baginda, “Juga untuk dua anak perempuan.” Seorang lelaki berkata, “atau untuk seorang wahai Rasulullah?”

Rasulullah s.a.w menjawab, “Juga untuk seorang.” (Hadis Riwayat Ahmad dan Al-Hakim) Namun, riwayat ini diperluaskan juga kepada seseorang yang memelihara saudara perempuan.

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud, “Tidak ada bagi sesiapa tiga orang anak perempuan ataupun tiga orang saudara perempuan, lalu dia berbuat baik kepada mereka, melainkan Allah Taala akan memasukkan mereka ke syurga.”  

(Hadis Riwayat Al-Bukhari) 

Jan 2, 2013

Selamat Tinggal 2012

Kejapnya dh masuk 2013 kan... rasanya aku boleh g kan klu nak wish selamat tahun baru 2013... Penutup 2012 aku agak menyedihkan.. sbb aku kehilangan bapa mertua pada 31.12.2012... Hari terakhir sblm msk thn baru :(

Arwah bapa mertua aku nie.. x de penyakit ape pon... x de kencing manis, x de darah tinggi, x de x ckp kalsium smp bongkok or gigi trcabot ke.. x de sakit tua.... dia sihat n kuat.. walaupon umurnya dh 74 thn.... still boleh angkat gas lg tau.... Arwah actually axcident...kene langgar dengan bdk 15 thn...yg bwk motor... 

Disebabkan excident tu.. kaki dia patah, n ade sikit pendarahan kat otak... pas wat operate tu... hospital titibe suruh arwah balik je.. sbb doc ckp arwah sehat..(kene balik gak.. walaupon x leh mkn/ minum pon)... Pas beberapa hr ade kat umah.. titibe ayah cam kekejangan..bwk hospital balik... doc ckp ade kuman dlm badan...doc sruh berserah je.. bwk balik rumah.. last2 kitorang bising la kat doc tu.. mane blh ckp cam tu.. die doc.. n tugas doc kene selamatkan nyawa... n baru lah doc tu... amik tindakan...(tu pon seharian gak doc biakan je arwah ayah mertua tu...) doc masuk air, msk glucose, msk ubat antibiotik dll.. dh wat seme tu.. doc xtray blk.. x de kuman pon... mumule die kate ade.. tah la.. mngkin antibiotik tu yg dh hilangkan kuman tu.. wa'lahualam.... 

Besok2 nye tu.. ayah dh ok sket.. blh bukak mata, blh geleng2, angguk... genggam tangan.. sekali sekale ayah mertua cam sedar n boleh bercakap... tp x lame... esoknye ayah nazak balik... doc mskkan dlm bilik kaca kali nie.. bilik pengawasan rapi... ade 5 sumber wayar kat ayah.. semuanya tuk tujuan n fungsi yg berbeza.. sngat x snggup tengok... ayah mertua demam masa nie.. 

Urm.. tp x lama.... isnin tu..patutnya aku kene bwk orkid p cucuk 1 thn... tp mase baru nak kua tu... kakak ipar call... arwah kritikal... aku, aswad n mak mertua trus ke hospital masa tu gak... HTAR... sesampai je doc ngh bg bantuan yg tramat sedih nak cerita n ingat balik... tp apakan daya.. kita hanya merancang.. tuhan penentu segalanya... tepat jam 8.50 pagi... arwah ayah menghembuskan nafasnya yang terakhir... tp 5 minit sebelum tu doc dh panggil n mintak kitorang brkumpul kat arwah dh.. ngm2 5 minit... utk bisikkan ke telinga arwah buat kali terakhir...



Semoga Allah ampunkan segala kesalahan arwah bapa mertua n semoga dia tenang d sana.. Orkid dh tnggl sorang atuk je skarng....

Harap tahun dlm tahun 2013 nie.. segala perkara yang baik akan berlaku... semoga aku jd mmy/ isteri/ anak/ menantu yg lbh penyayang, lbh penyabar, lebih solehah.... aminn...