My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nov 30, 2012

Tree steakhouse, Sungai Buloh

Makan..makan... kali nie mkn ngn family kat Paya Jaras... huhu.. cam jauh je bunyikan... mkn steak kat sini mmng terbaik.. kami  dh berpuloh2 kali dtg sni sebenarnye... coz suke sgt dgn rasa makanan kat sini...

harge biase2 je la.. berbaloi ngn rasa n layanan...

ayah mkn steak kambing...

mak n asben mkn ciken chop... n aku nye beef...

sape mak bapak bdk nie.. bg mkn nie je.. ish...



pebesday kak lia


Eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... eeeepy besdeyyyy tu kak lia... eeeepy besdeyyyy tu yuuuu.... kali nie weols p secret recipy tuk celeb besday kak lia... tp mkn sndri, byr sndri.. hahaha.. almaklumlah.. gaji blm masyukkk.. hihi....

Birhday gul bli choc lava tuk diri die...

Kak Asfa bli diet kek... dap gak..

Aku punye.. saje nk try.. peach kek... urmmm.. tp x mo bli dh la.. aku x minat.. rase cm mkn kek span biase je..

n makan plk... ciken.. yum2...

gomok..gemok...









Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 22, 2012

Orkid Demam

Orkid demam...dari Rabu tu die dh dedor dh.. aku bg ubat demam cm biase je... tp Khamis tu bdn die dh panas gile... cek suhu dh 39... dok lap2 ngn air asam jaya pon... panas badan x surut2... last2 p klinik.. coz bdk klu demam kan bahaya... melibatkan otak die...


Menangis.. merengek je.. ye la bdn x selese... x sdpkan... hr jumaat tu.. suhu bdn die still gak 39... last2 kwn2 kate tauk ubat montot... try... mumule mmng suhu turun ke 37.. pas die dh tdo tu.. bngon blk.. naik blk ke 39...




Aku mmngh risau dh... mlm jumaat tu ddy dh la x de.. de job.. snap gamba wedd... dok tnye kwn2 la pe nak buat.. p anta klinik g mlm tu.. doc pon msk ubat montot gak.. n bg ubat yg kuat sket....

Alhamdullah.. sabtu tu.. panas bdn dh kurang.. suhu pon dh 36-37 je... Tp die still lembik...sian sgt tengok keadaan time tu.. alahai anak mmy...



Tdo brpelok je.. letak nangis... mmng time orkid demam tu aku mmng x blh nak wat pape keje...




Last2 bwk p jln2 kat Shah Alam.. p Aquaria.. tngok fish... suke die.. de la senyum sikit2... alaihaiii anak mmy.. sihat la cpt syg....



Aku dh mcm bibik dh...sarung je.. sementara nak sarung baju pon orkid dok nangis.. urm...meh mmy kis sket meh... syggg orkid...






Balik tu.. mase nak lap2 bdn orkid tu.. bru pasan kua bintik2 merah... ooo demam campak rupenye anak mmy nie... seb baik mlm nie ddy dh balik.. lege mmy....

Besoknye ddy bli air kelape.. bg orkid minum.... semoge anak mmy cpt sembuh...




Tq kwn2 yg bnyk sgt bantu.. bg idea pe nak buat, ubat pe nak bg.. n ade yg bg daun tuk alas tdo tu.. tuk hilang gatal... tq kwn2... syg korang..

muah
-ainlaily-

www.orkidhijabs.com





Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 14, 2012

Forum Perdana Khas



Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 6, 2012

Bubba Gump

Dah lame actully x p mamam kat sni... dlu mamam pon sblm orkid lahir n tapau je... Aku n en asben dh lame ngidam.. cume menunggu hari2 yg en asben fre je... so hr nie en asben fre.. weeeeee.... mamam luar time... huhu... happy family... :)

Cik Orkid dpt belon... suke die dok gigit.. dok main cak2.. jgn smp meletup dh la syg...


jln2.. yeay...


aiyarkkk.. cekci...


cam pandai je baca menu dak tecik nie.. hihi..


nyum2..



more prown..


rice, bread n prwn sup...


ddy kate cian mmy uruskan mak, uruskan anak, uruskan rumah... 
ddy work jrg dpt tolong mmy.. so ddy bg hadiah shoes.. weeeee.... tq ddy... luv u...



muah
-ainlaily-

www.orkidhijabs.com


Published with Blogger-droid v2.0.6

Nov 1, 2012

Bantuan Rakyat 1Malaysia kali kedua



Bantuan Rakyat 1Malaysia kali kedua ini juga dikenali sebagai BR1M 2.0.Menariknya kriteria penerima diperluas kepada individu bujang berumur 21 tahun ke atas

Rakyat Malaysia yang berkelayakan seperti syarat permohonan yang dinyatakan dibawah boleh mendaftar

Isi Rumah
Syarat
Bantuan RM500
Warganegara Malaysia
Berpendapatan kasar RM3,000 sebulan ke bawah
Warga emas sebatang kara berumur 60 tahun ke atas

Untuk info,penerima sebelum ini tidak perlu lagi mendaftar untuk kali kedua. Mereka telah layak secara automatik

Definasi Isi Rumah
Adalah seorang lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli keluarga yang tinggal serumah atau ketua keluarga contohnya
·         Berkahwin
·         Ibu atau Bapa tunggal yang mempunyai tanggungan
·         Bujang (Janda,Duda)yang mempunyai tanggungan dan warga emas  (sebatang kara)






Individu (Bujang) berumur 21 tahun keatas berpendapatan RM2000 ke bawah layak menerima bantuan RM250


Individu (Bujang) Termasuk Balu atau Janda mahupun duda
Syarat
Bantuan RM250



Warganegara Malaysia
Berumur 21 tahun ke atas
Berpendapatan RM2,000 sebulan ke bawah
Tidak mempunyai tanggungan
Bukan pelajar IPT kerana akan mendapat bantuan baucar buku RM250

Pemohon baru yang memenuhi  kriteria yang seperti telah dinyatakan boleh mendaftar mengisi borang bersertakan antaranya
·         Salinan kad pengenalan
·         Penyata/slip gaji terkini bagi pemohon yang menerima gaji

Borang boleh di dapati secara percuma menerusi
·         Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri
·         Pejabat Daerah dan Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri di seluruh negara
·         Jabatan Pembangunan Persekutuan
·         Jabatan Kebajikan Masyarakat
·         Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan

Penerima BR1M sebelum ini perlu mendaftar semula jikalau bertukar alamat atau kematian ketua isi rumah untuk membolehkan mereka menerima bantuan

Perdaftaran secara online (sistem dalam talian) bagi bantuan tunai RM500 (Isi Rumah) dan bantuan tunai RM250 (Individu Bujang) mahupun pengemaskinian BR1M 1.0 boleh dilakukan dengan klik pada pautan (link) dibawah