My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nov 21, 2013

Happy birhday moksu


Selamat hari jd buat adik ku yg trcinta~hamizah.. Semige trus jd anak yg solehah n sntiase cemerlang ;)






Org yg xcited nk tiup lilin.. Mcm la ni birhday die.. Hehehe




Little candy



Gift



Wee.. Hapybesday moksu.. Weolsss lap yu ;)


Muahhhhh





 
 

Secret Recipy, sacc mall

Hari nie weols p celebrate bithday kak lia.. Tp p secret recipy yg kat sacc je.. Dekat ngn opis... 

Ni la bithday girl nye.. Still available.. Orangnya lemah lembut n penyayang.. Tnggl ngn family kat Meru.. Kriteria lelaki yg d cari mudah je.. Yg briman.. Klu x dapat pon.. Sekurang2 nye yg solat 5 waktu la.. X kaya x pe.. Yg pntng rajin n pandai brusaha memajukan diri.. Acehhh... Sempat aku promot akak aku nie jap.. Hahaha..ade ciri2 yg die nk kat korang? Meh tngglkan no phone kat aku.. Hehehehe.. *ampunnn kak lia*


Nie menu kak lia.. Mee soba.. Sedap weh.. Bnyk sayur fresh.. N rase sedap.. Skrng dh jd 1 of my fav menu kat SR ;)


Nie menu aku.. Tom Yam Kung.. Rase die agak pekat.. Mumule makan sdp.. Tp lame2 terase pekat tom yam tu kat tekak.. Klu nak amik menu nie.. Jgn d ambil dngn air yg brsusu ;)


Fish n cip.. Ni makan ibu mengandung a.k.a kak ana.. Die x leh mkn berat2 dh sbb mudah kenyang skrng.. Perut dh penuh.. Ye la.. Bulan dpn nk brsalin dh pon.. Insyallah.. Doakan die d permudahkan yup ;)


Kek cheese rasberi.. Sdp ;)



Xoxo
-ainlaily-






Birthday party Adam

Happy birhday tu yu.. Happy birhday tu yu... Happy bithday tu adam.. Happy birthday tu yu... Dah besar adam.. 4 tahun...

Ni la hero bithday boy.. ADAM.. n ayahnye a.k.a my pak lang... Masa kitorang smp Adam dh pon tiup lilin.. Si x sempat la nak snap die mase potong kek.. Hukhuhuk.. Cian orkid.. Die plng suke tngk org sing birthday song n tiup lilin... Fav btl die... 


Orkid, aiman, mia n yg duduk tu bithday boy adam


Seme org dapat ballon.. Weee


Cantik x topi orkid?


Me n my darling princess


Selfie.. *sila jgn muntah tngk aku* hihihi... Hr nie saje je brmakeup2... Sprti biasa.. My 1 n only.. Ronasutra Mineral Makeup.. Dah la tahan lame, suci, halal, blh bwk solat n yg plng penting is MINERAL yooo!!! Hahaa sempat promot jap.. Btw aku stil jual Ronasutra klu sesape nak tu tau.. ('_')~


Me n kazen yg bakal nak kawen next month... Nurul... Pp kau dh bulat cam pp aku..(tp still x leh kalahkan pp aku la) sila diet brsame2 aku skrng.. Hehehe


Baby Mika.. Nie la anak Dayah n Boboy yg latest.. Dh besarkan.. Ya allah.. Gebusss ini budak.. Bile jempe mesti mau rase nak gomol2... 


Orkid n ballon die ;)


Kitorang dpt hamper.. Weee.. Actually nie  hamper tuk cabutan bertuah... Tp dek sbbkan mak aku tu mak long... Kire yg paling otai la antara seme adik bradik n sedara mara (arwah nenek dh meninggal) so alang simpankan hamper nie tuk kitorang.. Tngok betapa VIPnye aku bile kua ngn mak aku.. Hahaha.. Tq alang.. I luv u lah ;)


Omak den dgn adik aku yg dh jd anak dara nie.. Rasenye baru smlm ko merepek2 mintak kene cium n nak dukung Cepatnye mase brlalu..



Kitorang balik dlu.. Thanx alang n pak lang coz sudi jemput.. Makanan seme sedap2.. Siap tapaukan lg tu.. Dapat hamper lg.. Dapat kek lg.. Terima kasih sgt ;)










Nov 17, 2013

Esp Shaklee

Pagi nie ade prhimpunan plk.. Makan kmpom lambat g.. Seb baik pg td dh siap2 minum esp.. Yum..yum... Terisi sket perut nie.. Huhu...

Aku klu x sempat mkn mmng akan mnm esp.. Ade org yg x bape suke rase die.. Yg tu biasenye derang tambah milo.. Tp bg aku.. Sdp je.. Ehehe... Aku x suke buat sejuk.. Aku suke buat esp suam.. Baru la rase brtenaga... Pas minum tu bru la blh sendawa.... Klu mnm yg xsuam tu... Cam x feel.. gitu.. Hehehe...

Esp nie banyak khasiatnye... Sini aku letak 10 soalan yg org suke noooo menanye... Hehehe.. 

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa? 

Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung ialah RM150. Manakala bagi Sabah dan Sarawak ialah RM155.
(Kalau beli ngn aku, harga kompom trbaik dr ladang.. Pm yup 0122800542)

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga 2 bulan.

 5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

Sesuai untuk semua lapisan:

  1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

  2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

  3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

  4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

  5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!

  6. DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

6. Apa rasa ESP sebenarnya? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba.

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?

Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda.

8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa? 
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
Kebaikan ESP 10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE


Ainlily
Id shaklee 910962
Emel : ainlaily@gmail.com
Blog : orkidhijabs.blogspot.com
Fb : www.facebook.com/orkidhijab

Nov 16, 2013

Poney warehouse sale - sacc mall, shah alam


Poney sale kembali lagi.. Kebetulan ddy bru bg duit tuk shoppng.. So ape g.. Yippieyeayyyy.... Rase cam nk LOMPAT BINTANG je!!!





Murahhhhh... Naik gile pale otak aku.. Rase nk beli semua!!




Aku bli..short pants(bak kata anak buah aku..ala2 boxer), bli gaun 2 helai ;)

Short pants nie rm85 dpt 70% diskaun jd rm25





Gaun rm85, diskaun 70% jd rm25


Gaun lagi.. Rm149.. Pas diskaun rm44... Harge cam nie mmng wajib aku sambar...!!

Hari nie.. Si kenit nie dh rasmikan boxer die.. Hehehe...





Poney warehouse sale / sacc mall, shah alam, selangor / 15-17 nov 2013










Collagen shaklee

Aku mmngn peminat collagen shaklee.. Nak tau nape? Sbb dulu kaki aku merekah cam buruk gile... Nak pakai high hell pon cam labuh2 kan kain gitu... Kaki tue beb... Kaki mak aku pon x merekah tau..

Ee dh la merekah.. Siap ade bulu sket... Kiki... Yg tumit g truk.. Tp x yh la aku tepek sini.. T wat loya tekak korang je..


X tau la nape kaki aku merekah... Nak kata basuh baju gune kaki.. X de la plk.. Keje keras.. Lg la x.. Keje opis je aku nie... Faktor umur je? Aku mude g okeh.. Bru 18... Hehehe... Aish.. Nie kalau blm kawen nie.. Mesti dh kene diskaun dh aku nie.. Hehehe..





Di sebabkan aku jual Shaklee.. So aku try la Collagen shaklee.. Rase die.. ? Aku rase ok je kot.. Jgn la bancuh bebanyak.. Aku suke wat air sikit.. Cam utk 2 kali telan air je..cam pekat sikit tp x payah la nak glup..glup bnyk kali kan? Pas dh minum collagen nie.. Trus minum air kosong.. Arkkk... 

Punce aku amik collagen Shaklee nie bkn la utk pe pon... Sbb utamanya kaki aku yg merekah nie.. D samping tu nak cantik la kan? Hehehe.. Sape yg x nak cantik nookkkk...!!!

2 mnggu aku amalkan collagen nie.. So far kaki aku dh ok.. Dh molek.. Dh x merekah... Muke pon dh makin bersih.. Tambah2 g aku gune produk tabita..lg lah double serinya.. Hihihi..

Nie aku copy dr fb aku cara makan collagen sbb malas nak taip g.. Kihkihkih.. ;p



Cara-cara makan;
1) Makan sewaktu perut kosong (sama ada d waktu pagi sblm sarapan / d waktu malam sebelum tidur, lps mkn collagen terus tidur)
2) Collagen d bancuh / shake dengan air kosong suam atau air kosong sejuk.. Boleh juga ditambah perisa oren (snquit), ribena, air yogrd atau apa sahaja perisa yg anda suka ;)

Pape yg korang nk tanye blh la tngglkn komen.. T aku bace yup.. Klu malu tu, blh la msg/wassup/call aku 012-2800542 klu rase x prcaye n nk p bli sndri.. Ni amik id ni.. 910962... Beli kt shaklee kne gune id... Haaa gune je id ni.. X yh pening2... Hihi...setiap ape yg baik tu kn kite kne kongsi bersama ;)

Nov 12, 2013

Pizza huttttttttt

Makan2 lagik... Ru nie orkid p mkn ngn nyenyek!!!



Ohh sdp gilesss


Adik Mija n Naim yg sgt2 menikmati pizza.. ;)


Ayaaammmm





Saaaayaaaanh nenek.. Muahhhh




P/S: Saya adalah pengedar Shaklee, Ronasutra Mineral Makeup & Tabita.. apa juga pertanyaan, jgn malu2 pm yup :)
 

Nov 4, 2013

Kuah Durian

Musim durian melanda kembali.. Ye ke... Mmng bnyk je org jual tiap mase.. Dh x de ikut musim2 dh.. D sbbkn ddy bli durian bnyk sgt.. X larat nk perabih.. So aku masak je la..wat kuah durian...

Buah durian tu x payah nk buang biji bagai.. Meh buat cara aku..senang.. campak2 je...

Bubuh je buah durian yg x abis tu dengan santan dlm periuk.. Buh daun pandan skali.. Kacau.. T buah n isi tu akn trpisah sndri.. Bile santan agk2 nk masak tu.. Buh gule n garam.. Kacau.. Siap.. 

Ade yg buat lempeng, roti jala..aku mls.. Mkn je la ngn roti.. Sdp gk ape.. Hehehe.. Anak aku mmng gile durian.. Buah durian, kuah durian.. Tempoyak je yg die x makan.. Klu tngk die mkn durian..takut ooo...

Terlebih rajin ;)

D sbbkn pg td mls... Soo tnghri ni dh rajin plk nk masak...hihi.. Ri ni msk udang msk tempoyak... Ayam masak merah, masak lemak putih kobis, sambal belacan buah kuinin, ikan goreng n telur dadar ;)

Jom aku share resepi lauk yg x seberapa ni ;)


Masak lemak tempoyak udang

-tumbuk cili api, masak dengan air kosong kjp (cili api yg aku tanam ni pedas gile, so kne masakkn kjp), masukkn bawang seulas yg dh d tumbuk lumat, kacau, masukkan santan, kacau, masukkan serai. Serai tu tumbuk la sket ujung die. Buh tempoyak secukup rasa. Masukkan serbuk kunyit.. Asam keping, Santan agak dh masak tu, masukkan udang (kalau blh jgn la udang yg kenet2 tu...x syok btl), buh garam + gule secukup rase, masukkan daun kunyit. Kacau n rase.. Klu dh sdp angkat... Senang kan? 

P/s:
-tempoyak tu aku wat sndri..x bli tempoyak yg dh siap cz takut masam sngt (cara wat tempoyak: durian yg x berapa best cth x manis ke berair sgt ke..korang buang biji die.. Buh garam + gule..peram...senang kan..)
-cili api daun kunyit n serai tu aku tanam sndri, x yah bli ;)


Ayam masak merah a.k.a msk sos

-goreng ayam smp dlm die dh x de darah...
-goreng cili blender smp hilang bau cili, masukan bawang blender, kacau smp sebati n naik bau wangi.. Masukkan sos tomato sesudu (seeloknye x yah msk sos tomato, pkai buah tomato g bagus..fresh..tp laki aku x makan buah tomato..sooo aku buh la sos tomato), masukkan sos cili 3 sudu / 4 sudu.. Kacau... Buh garam + gule sikit je sgt2.. Cz nak gantikan serbuk perase..aku x pakai serbuk perase... Last skali buh ayam yg dh siap goreng td..rase dlu klu ade yg kurang / terlebih.. Siap...

P/s:
-cili blender aku x suke bli.. Cz cm ade bau cuke.. X reti nak begger dlm masakkan.. (Cara wat cili blender: cili kering tu kerat/gunting, pas tu rebus..mase rebus buh minyak setitik.., tnggu suam sket, mesen..mase mesen tu letak bawang besar sikit..tujuan letak bawang tu tuk wat manis2 kt cili gituewww...siap...)


Kobis masak lemak putih

-kobis n carrot tu masuk dlm periuk..buh sikit air.. Utk lembutkan sayur je.. Agak dlm 2-3 minit tu.. Masukkan cili besar, bawang merah n bawang putih yg dh d hiris bersama2 santan... Kacau je sentiase... Masukan ikan bilis (nak gune udang pon sdp gak), kacau.. Buh garam n rase.. Last buh buah tomato.. Kacau... Klu sdp dh blh angkat...

P/s: klu nk rase pedas blh letak cili api yg d hiris.. Aku pakai cili besar je.. Sbb ni anak aku nk makan..ciannn die t ;)


Sambal belacan buah kuinin

-belacan tu bakar jap..jgn bnyk..besar ibu jari yg area kuku je.. Blend kan belacan tu ngn cili masak dlm 4-5 batang..bile dh lumat masukkan plk buah kuinin tu blend sekejap.. Siap ;)

P/s:
-blh juge gune buah mangga / bacang.. aku suke gune kuinin cz bau die kuat...

Sekian sahaja resepi campak2 dr aku.. Heheeh.. Slmt mncube.. Buat dengan hati yg ikhlas utk keluarga trcinta.. Knfrm sdp ;)