My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mar 17, 2011

Saye nk cantik.. plzzzz.....

Skrng nie tiibe aku rase cm suke nk bermakeup2... napsu nk melawo tu titibe menebal n memuncak plk... huhuhu... acam ne tu? Pg td tengok muke aku nie.. cm boring je... togel n pucat.... (isk x bersyukur tul la aku nie kan?) aku syukur laaaaa... wagagaga... cumenye nk lebih menarik cikit la....

Laki aku klu aku sebut pasal makeup mmng berasap kepale die.... apesal die hangin sgt tah... die x suke pompuan yg makeup2.. die mmng suke tngk muke au nie pucat je kot... katenye aku lg elok nmpak pucat dr nmpak cam pondan.... apadaaaa en asben... tu ikhlas ke nk selamatkan duit poket ke... tara tau la saya... hehehe....

X kesah la... laki aku x suke.. aku x yah la pakai dpn die.. pakai time kua  ngn kwn2 je la kan? apa susah deeiii.. hehehehe.... (trgolong dlm isteri durhaka x ckp acam tu? ampun en asben....hehehe... wink..wink...)

Ok berbalik nk bermakeup makeupan nie... sebelum nak tabur warne2  nk lukis2 muke nie... bnde basic yg aku kene ade... cream atau foundation... aku ade tersuke kat 1 brend nie  tau... KRYOLAN.... Mak2 andam mmng tau bebenar la pasal nie kan.. cume org biase cm kite je x biase dengar...  

Kryolan Supra color... ni best slalu mak2 andam gune mase nk last2 sblm tauk bedak tu... selalu aku tengk la.. kalau salah harap ampun ek.. hehehe... nie kalau pakai muke licin je t... mcm anak patung yu.... acam ala2 krisdayanti gitu.... cumenye die oily sikit... kalau nak pakai.. aku kene pakai dlm tempat sejuk2 je cm kat dlm opis cm tu.... kalau buatnye aku pakai mase amik gambo.. tang panas2 terik tu t muke aku jd cm org minyak plk.... campo ngn peloh2 bagai lg... aiyooo... deeiiii... tambi.... supra nie hasilnye cantik... tp bahaye... alaaa tp aku nk pakai p opis je kan? nk bli yg nie ke ek? Tengk kat internet harge around rm100 cm tu... tp besar...

Ni ade g 1 aku tngk... DERMACOLOR Camouflage Cream.. cm best je...sbb die waterproof.... haaa.. kalau p amik gamba pengantin ble la aku pakai nie.. peloh2 pon x cair makeup... waaaahhhh p job amik gamba pon nak berlawa2 bangat... pe glabahnye aku nie.. hehehe.. heeeiii pe salahnye klau nk jd photographer yg meletupzzzzz..... kan? hehhehee.... tengk kat internet harge rm100 tp kecik gile babas la plk... x mmbazir ke? hahaha....gagaga~~~

Kwn2... kalau aku just bli kat internet bahaya x? hehehe... aku bkn x nk bli yg kat kedai2 tu... aku x tau ke'ori'an nye... ala tp kat internet g la x tau kan? aiyooo... nk bli jename lain... MAC ke mahal la pulak.... apamacam?  x pe la... pk dlu... kang salah beli.. mlayang je duit aku... kalau aku kaye tu lain la cite ble main beli je.. kan? urm......

x pe la ain... pape pon... ko kene kecikkan muke ko yg selebar dulang tu dlu... bru nk solek2 bagai...kikiki....

xoxo
-ainlaily-

No comments:

Post a Comment