My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Feb 23, 2011

Tutorial Favicon

Favicon.... tau x apekejadahnye tu? huhu... aku pon mumule x tau... ape menatanng nieh? last2 bace kat blog ceera bru tau... Erm... aku rase ramai g kwn yg x tau pe tu kan? Favicon tu adelah icon yg tauk kat tab atas tu... tp yg x best tu... icon aku tu terlalu cenonet... cm ne nak besaukan tah... 

*Ni kat tab aku atas tu... yg kt tmpat URL tu x jd plk buat... huhu... cm ne tah....


Ok... jom wat sesame... cam nie>> 

mumule... p kat~~
layout - edit html

then search coding nie


Ade x? klu bepinor sgt mate nk mencarik tu... paling senang ko tekan je.. ctrl f (tekan serentak tau)... t kua acam nie>>

Dah jumpe? amik coding nie... korang paste je kat bwh coding head tu... amik...jgn x amik...


Mane2 kwn yg dh try t... klu dpt care tuk besaukan muke aku kt atas tu... hehehe... 



Yg aku highlight tu... korang tuka tau... kang x pasal2 je... blog korang tertepek muke aku... huhuhu...

Gamba korang tau x cm ne nk tepek? nk dptkan URL? kalau ikt tutorial dr ceera... korang klik kat gamba mana korang nak... ~~then klik properties... ~~then copy location tu... ~~n pastekan untuk gantikan URL yg dh highlight kat atas tu...senang kan? tp aku wat x jd... hahaha... mengongkan.. x pe... msti ramai g yg mengong cm aku... so cm ne aku wat? 


aku p kt gamba dlm blog aku nie... then klik open new tab kat gambo tu...


Pas tu...Klik kat Console (anak panah atas tu)... pas tu copy coding yg kat anak panak bwh tu... gamtikan coding yg aku dh highlight tu... huhuhu... Siap sudah... Selamat Mencube...

p/s: tp gambo aku kat atas tu trkecik sgt... klu kwn2 ble wat cam besaukan sket ke... t ajo la aku plk ek...

xoxo
-ainlaily-

No comments:

Post a Comment