My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Feb 12, 2014

Hotel tabung haji, penang

Masa p penang ri tu.. Kitorang dok kat hotel tabung haji... Hotel nie trletak kat Bayan Lepas... Agak cam jauh kedalam gak la nak mencarinya... Tp seb baik aku ade GPS yg paling bagus..a.k.a asben aku ler.. Hehehe..


Pape boleh rujuk kat website derang.. www.tabunghaji.gov.my

Meh aku story sket.. Mengikut yg aku baca la kan.. TH Hotel Penang mula beroperasi pada 3 Januari 1994. Pada tahun 2007, Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas telah dinaiktarafkan dengan melaksanakan kerja-kerja pengubahsuaian dengan kos RM 10.8juta. Dari hanya mempunyai 89 buah bilik biasa kini kompleks ini telah mempunyai 135 buah bilik (standard, superior, super deluxe dan suite), 1 ‘Restaurant', 1 ‘Ballroom (1000 pax)', 5 ‘Function Room'. Kini Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas telah menggunakan nama TH Hotel Penang sebagai langkah pertama penjenamaan semula.


Kat sini ade kompleks tabung haji tau.. Means korang blh p bank die cam biase.. weekdays siang... Ade ATM machine dll.. Kitorang ri tu saje nak try.. Mmng nk cari hotel yg islamic.. Kalau nak dok sini.. Blh booking kat agoda, booking.com atau trus p sane terjah.. Kalu utk gov servnt dpt harga lain.. Harga baikkk pnye.. Hehehe.. Hotel nie x de swimmng pool tau.. Kate islamic..x kn korang nk br bikini2 or swmng sut yg melekat tu kat sni plk kan.. Huhu..


Ni la bilik kitorang.. Sempat snap sblm d musnahkan oleh orkid n asben.. Bilik kitorang nie berhadapan dgn airport bayan lepas.. So murah sket la harga die.. Klu brhadapan dgn laut.. Kan view cun.. So mahal sket la.. Tp x jauh beze pon... Tiap bilik mmng akan d sediakan sejadah, alquran n penunjuk kiblat.. Bagus sgt... 

Bg kawan2 yg nak bercuti kat sini.. 1 je nasihat...kene ade GPS, waze, papago ke n seangkatan dgn nye.. 

 

No comments:

Post a Comment