My Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jan 2, 2013

Selamat Tinggal 2012

Kejapnya dh masuk 2013 kan... rasanya aku boleh g kan klu nak wish selamat tahun baru 2013... Penutup 2012 aku agak menyedihkan.. sbb aku kehilangan bapa mertua pada 31.12.2012... Hari terakhir sblm msk thn baru :(

Arwah bapa mertua aku nie.. x de penyakit ape pon... x de kencing manis, x de darah tinggi, x de x ckp kalsium smp bongkok or gigi trcabot ke.. x de sakit tua.... dia sihat n kuat.. walaupon umurnya dh 74 thn.... still boleh angkat gas lg tau.... Arwah actually axcident...kene langgar dengan bdk 15 thn...yg bwk motor... 

Disebabkan excident tu.. kaki dia patah, n ade sikit pendarahan kat otak... pas wat operate tu... hospital titibe suruh arwah balik je.. sbb doc ckp arwah sehat..(kene balik gak.. walaupon x leh mkn/ minum pon)... Pas beberapa hr ade kat umah.. titibe ayah cam kekejangan..bwk hospital balik... doc ckp ade kuman dlm badan...doc sruh berserah je.. bwk balik rumah.. last2 kitorang bising la kat doc tu.. mane blh ckp cam tu.. die doc.. n tugas doc kene selamatkan nyawa... n baru lah doc tu... amik tindakan...(tu pon seharian gak doc biakan je arwah ayah mertua tu...) doc masuk air, msk glucose, msk ubat antibiotik dll.. dh wat seme tu.. doc xtray blk.. x de kuman pon... mumule die kate ade.. tah la.. mngkin antibiotik tu yg dh hilangkan kuman tu.. wa'lahualam.... 

Besok2 nye tu.. ayah dh ok sket.. blh bukak mata, blh geleng2, angguk... genggam tangan.. sekali sekale ayah mertua cam sedar n boleh bercakap... tp x lame... esoknye ayah nazak balik... doc mskkan dlm bilik kaca kali nie.. bilik pengawasan rapi... ade 5 sumber wayar kat ayah.. semuanya tuk tujuan n fungsi yg berbeza.. sngat x snggup tengok... ayah mertua demam masa nie.. 

Urm.. tp x lama.... isnin tu..patutnya aku kene bwk orkid p cucuk 1 thn... tp mase baru nak kua tu... kakak ipar call... arwah kritikal... aku, aswad n mak mertua trus ke hospital masa tu gak... HTAR... sesampai je doc ngh bg bantuan yg tramat sedih nak cerita n ingat balik... tp apakan daya.. kita hanya merancang.. tuhan penentu segalanya... tepat jam 8.50 pagi... arwah ayah menghembuskan nafasnya yang terakhir... tp 5 minit sebelum tu doc dh panggil n mintak kitorang brkumpul kat arwah dh.. ngm2 5 minit... utk bisikkan ke telinga arwah buat kali terakhir...



Semoga Allah ampunkan segala kesalahan arwah bapa mertua n semoga dia tenang d sana.. Orkid dh tnggl sorang atuk je skarng....

Harap tahun dlm tahun 2013 nie.. segala perkara yang baik akan berlaku... semoga aku jd mmy/ isteri/ anak/ menantu yg lbh penyayang, lbh penyabar, lebih solehah.... aminn...


No comments:

Post a Comment